CHP'de Mansur Yavaş depremi

2014 yerel seçimlerinde CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş 2 yılı doldurmadan CHP'den istifa etti

  • 918

2014 yerel seçimlerinde MHP'den CHP'ye geçerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve çok az farkla seçimi kaybeden Mansur Yavaş, CHP’den istifa etti. Yavaş, istifa dilekçesini hem CHP Genel Merkezi’ne, hem de parti üyeliğinin resmen düşürülmesi için Yargıtay’a gönderdi.

MHP kökenli olan, daha önce MHP’de iki dönem Ankara-Beypazarı ilçe belediye başkanlığı görevinde bulunan Yavaş, 2009 yerel seçimlerinde 

ise, MHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş, ancak seçilememişti. Şansını 2014 yerel seçimlerinde, bu kez CHP’den deneyen Yavaş'ın AKP adayı Melih Gökçek karşısında çok az farkla seçimi kaybettiği açıklanmıştı. Yavaş ve ekibinin Yüksek Seçim Kurulu’na yaptıkları başvurular da sonuç vermemişti.

Mansur Yavaş, seçim sonrasında, özellikle YSK’ya başvuru aşamasında CHP tarafından yeterince destek görmediğini yakın çevresiyle paylaşmış, rahatsızlıklarını dile getirmişti.

Bakmadan Geçme