Cansel Buse'nin intiharına öğretmeninin tecavüzü mü sebep oldu?

Kayseri'de 3 gün önce intihar eden lise öğrencisi Cansel Buse K.'nın intiharının sebebinin matematik öğretmeni tarafından uğramış olduğu cinsel istismar olduğu iddia edildi. O öğretmen tutuklandı.

  • 987

Kayseri'de 18 yaşındaki Cansel Buse K. çarşamba akşamı polis memuru olan babasının beylik tabancasıyla kafasına ateş ederek intihar etmişti. Ailesinin silah seslerini duyması üzerine odasında yaralı bulduğu genç kız çağrılan sağlık ekipleri tarafından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan genç kızın cenazesi otopsisinin ardından Nevşehir'de defnedilmek üzere ailesine teslim edildi.

Evrensel'den Ezgi Görgü'nün haberine göre, Cansel Buse'nin okul arkadaşları, okulda öğretmenlerine karşı güvenlerinin azaldığını belirterek, tecavüz olayı varsa da yoksa da suçlunun matematik öğretmeni B.Ö. olduğunu savunuyor. Okul arkadaşlarının anlatımına göre Cansel Buse tecavüze uğradı ve bunu önce iki arkadaşına daha sonra da müdür yardımcısına anlattı. K.’nın intihar ettiği gün, olayı ailesine bildirmesi için müdür yardımcısından gün istediği ardından da intihar ettiği belirtiliyor.

Cansel Buse'nin ardında bir de mektup bıraktığını söyleyen arkadaşları, okul idaresi ve valinin de olayı örtbas etmeye çalıştıklarını iddia etti. Öğrenciler intihardan beri okulda normal bir şekilde ders işlendiğini belirtti.

Olayın yaşandığı 18 Şubat günü okul idaresi öğrenci velilerine, "Sayın veli 12. sınıf öğrencilerimizden biri vefat etmiştir. Bu nedenle 12. sınıf öğrencilerimiz eve gönderilmiştir" kısa mesajı yolladı

O ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

 Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, lise öğrencisi kızın uğradığı cinsel istismar sonucu intihar ettiği iddiasına ilişkin, "Bu işin neticede savcılığa ve adliyeye intikal etmiş bir boyutu var. İdari olarak da gerekli soruşturma sürecini başlattık. Okul yönetimini ve o öğretmeni de açığa aldık. Şu an o öğretmen tutuklu" dedi.

Çandıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, iddialarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

"Hiç kimsenin istemediği ve istemeyeceği bir olaydır çünkü ne olup olmadığını bilmiyoruz" diyen Çandıroğlu, şunları kaydetti:

"Adliye, bu olayın ne olup olmadığını söyleyecek. Öğrendiğimiz andan itibaren ilgili tarafların tamamını İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz toparladı, tutanak altına aldı ve aynı anda da savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu işin neticede savcılığa ve adliyeye intikal etmiş bir boyutu var. İdari olarak da gerekli soruşturma sürecini başlattık. Okul yönetimini ve o öğretmeni de açığa aldık. Şu an o öğretmen tutuklu."

Lise öğrencisi C.K, 17 Şubat Çarşamba günü polis memuru babasının beylik tabancısıyla intihar etmiş, genç kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla matematik öğretmeni B.Ö. tutuklanmıştı.

Bakmadan Geçme