Bilumum terör örgütleri ve 'uyuyan' hücrelerin hedefi niye o komutan?

28 Şubat sürecinde devlet-millet arasındaki köprüleri atmak, ordu-millet birlikteliğine sekte vurmak için her türlü melaneti yapıp 'PKK'yı bir süre 'cici çocuk' sayıp birinci tehdit sıralamasından ikinciliğe indirerek Hoca'ya (Erbakan) vuralım' diyen Tel Aviv/Washington kıbleli zevat 2021'de 'uykudan' uyanıp tüm hücreleri ile topyekun atağa kalkarsa… Orgeneral Arif Çetin'i hedefe koyarsa... Bu fotoğrafı nasıl okumak gerekir?

  • 1551
Bilumum terör örgütleri ve 'uyuyan' hücrelerin hedefi niye o komutan?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

(MUAMMER SABRİ - HABER PLATOSU ÖZEL)

Onun adını kamuoyu 15 Temmuz gecesi CIA maşası FETÖ’ye karşı dik duruşu ile duydu ilk kez. O kahraman duruşun hemen ardından Jandarma Genel Komutanı olarak görevlendirildi ve terör örgütlerine karşı etkin mücadelenin simge isimlerinden biri haline geldi Orgeneral Arif Çetin.

Çetin’in 8 Ocak 2021 tarihindeki  “Bu kış PKK’nın son kışı olacak” açıklaması bilumum terör örgütleri ve "mafya" kılıflı "uyuyan hücreler" açısından bardağı taşıran son damla oldu.

Mehmet Akif’in dizelerinde yerini bulan “Kimi yamyam….kimi bilem ne bela” misali bilumum terör örgütleri ve 28 Şubat’ın karanlık rütbelilerinin ayakçısı olan “mafya” kılıklı tetikçiler harekete geçti; "Hedef tam yol ileri; Arif Çetin Paşa" dediler.

28 Şubat döneminde devlet-millet arasındaki köprüleri atmak, millet-ordu birlikteliğine sekte vurmak için her türlü provokasyon, tertip ve saldırıya imza atan uyuyan hücreler harekete geçirildi. Zira pabuç pahalı idi; en kullanışlı terör örgütleri PKK ve FETÖ’nün çanına ot tıkamak için elinden gelen bütün gayreti ortaya koyuyordu Orgeneral Arif Çetin.

Terörün belini "gavura vurur gibi" kırmak!

Devletin milletin silahını yine millete doğrultan 28 Şubat’ın omzu kalabalık kimi karanlık isimleri ile  “uyuyan” tetikçileri için bundan daha büyük bir suç (!) olabilir miydi? Arif Çetin, CIA’nın ve MOSSAD’ın en büyük müttefik ve ayakçıları FETÖ ve PKK’ya adeta “gavura vurur gibi” vuruyordu. (El-hak “gavur” sıfatı da biçilmiş kaftan gibi cuk oturuyordu her iki terör aparatının üzerine.) Tel Aviv/Washington kıbleli 28 Şubat’ın uyuyan hücreleri bu duruma nasıl kızmasındı!

28 Şubat sürecinde “PKK ile ilgili duyarlılığımızı biraz geri plana çekip dindarların/Refahçıların/dincilerin/şeriatçıların ne kadar da kötü oldukları algısını ön plana çıkaralım” diye MGK ve diğer gizli mahfillerde karar alıp uygulayan kıblesi Washington/Telaviv’e dönük asker elbisesi giymiş karanlık isimlerin örgütlediği en meşhur operasyonlardan sadece biriydi; Müslüm Gündüz-Fadime Şahin tiyatrosu.

Müslüm Gündüz’ün operasyonu yapacak polislere telefon açıp ne dediğini devletin arka odalarındaki herkes biliyor. Bu görüşmenin tapesinin olduğunu da…. Müslüm Gündüz’ü de Fadime’yi de sözde operasyon yapacak polisleri de ayarlayıp “irtica tiyatrosu”nu sahneleyen üst akıl, karanlık kurmay zeka, uyuyan hücre 2021'de tekrar uyandı dersem bana inanır mısınız?

Nasıl ve niye mi?...

“Bilmece gibi anlatıyorsun. Daha fazla ayrıntı ver. Daha fazla bağlantıdan bahset? Daha fazla isim ver.” dediğinizi duyar gibiyim.  Amma velakin ne yüreğiniz, ne hafsalanızı dayanır vereceğim isimlere. Ne de benim mahkeme mahkeme koşmak zorunda kalacak ayaklarım… Onun için azizim, şimdilik bu kadarı ile yetinin.

İleride belki “Çıkarın kağıtları! Yazılı yoklama yapacağım!” derim. Kimbilir belki o zaman…

Parantezi kapatıp devam edelim…

PKK’ya Misak-ı Milli sınırlarını dar eden kahramanlardan biri olan Arif Çetin Paşa’nın hedef yapılmasının arka planında yukarıda sözünü ettiğim uyuyan hücreler çıkarsa şaşırmam.

İşte o karanlık dönemin karanlık isimlerinin uyuyan hücre durumundaki “mafya” kılıklı tetikçilerinin harekete geçirilmesi beni taaa Müslüm-Fadime tiyatrosu günlerine kadar götürdü.

28 Şubat sürecinde TSK, devlet ve millet aleyhinde her türlü melaneti yapıp “PKK’yı bir süre ‘cici çocuk’ sayıp birinci tehdit sıralamasından ikinciliğe indirerek Hoca’ya (Erbakan) vuralım” diyen Tel Aviv/Washington kıbleli zevat; 2021’de “uykudan” uyanıp tüm hücreleri ile topyekun atağa kalkarsa…

PKK’sından FETÖ’süne bilumum terör örgütlerinin hedefi haline gelen Orgeneral Arif Çetin’i de hedef alırsa…

Haberplatosu.com’dan Muammer Sabri adındaki bencileyin fakire de eski defterleri karıştırıp 28 Şubat’ın melanet isimlerinin bugün yeniden oyun kurucu olma çabalarını faş etmek için lağım çukuruna ilk taşı atmak düşer.

Devlet, millet, Mehmetçik düşmanlarının uykularını kaçıran o konuşma

28 Şubat ve bugün yaşadıklarımız arasındaki paralellikleri bir kenara bırakıp yakın geçmişe uzanalım.

Tarih 8 Ocak 2021…

Yer İzmir… Yenifoça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığında düzenlenen Jandarma Uzman Erbaş Komando Temel Kursu Mezuniyet Töreni'nde konuşuyor Arif Çetin Paşa…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı törende Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin net mesaj veriyor:

"2020 yılında PKK terör örgütünün her yerde inlerine girdik. 2021 yılında da girilmeye devam edilecektir. Bu kış, PKK'nın son kışı olacaktır."

Şöyle devam ediyor sonrasında:

“Sayın Bakanım, kahraman jandarmamız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emir, direktif ve himayeleri ile zatıalinizin sevk ve idaresinde son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, kesintisiz operasyon mantığıyla gece gündüz, yaz kış, soğuk sıcak demeden terörle mücadeleye devam edecektir. Jandarmamız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimize, milletimize, birlik ve beraberliğimize kastedecek her türlü tehdide karşı koymaya kararlıdır. Bu yolda yüce milletimizin bize gösterdiği destek ve dualarla görevimizi yapacağız. Bu dualar gücümüze güç katacaktır. Allah'ın yardımıyla, vatandaşımızın desteği ve hayır dualarıyla, milletimizin sevgi ve güveniyle dağlardaki PKK'lı teröristler başta olmak üzere bütün teröristlere karşı mücadelemiz Cudi'de, Gabar'da, Herakol'da, Kato'da, Avaşin'de, Bestler, Dereler Tendürek'te, Ağrı'da, Tunceli'de, Hakkari'de, Diyarbakır'da ülkemizin her karış toprağında, her yerinde devam edecektir.

2021 yılında terör örgütü PKK’nın inlerine girmeye devam edeceğiz. Jandarma Teşkilatı, kahraman ordumuz, kahraman polisimiz ve kahraman korucularımız ile birlikte binlerce şehit vererek, mücadeleye devam ediyor. Terörle mücadelemiz yüksek teknoloji kullanılarak, kesintisiz devam etmektedir. Bu kapsamda 2020 yılında PKK terör örgütünün her yerde inlerine girdik. 2021 yılında da girilmeye devam edilecektir. Sayın Bakanım; direktifleriniz doğrultusunda bu kış PKK'nın son kışı olacaktır. Bu başarıyı sağlayan kahraman gençlerimizdir. Onlarla ne kadar övünsek, gurur duysak azdır."

İşte Arif Çetin Paşa’yı bugün hedef yapan amillerden biri bu kararlı duruştur.

Mevzu açılmışken o meşhur konuşmanın yapıldığı er meydanının tarihine ve misyonuna da göz atalım:

Yenifoça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığı

Yenifoça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığının Görevi
Birliğimizin vazifesi personele, öncelikle askerlik mesleğini sevdirmek, astsubay ve uzman erbaşları teröristle mücadele harekatı konularında yetiştirmek, ve  branşlarına/alacakları göreve yönelik eğitimlerini vermek, meslek sınıfı yedek subay adaylarının temel eğitim ile yetişmelerini sağlamaktır. Bu maksatla Yenifoça Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı, 1993 yılında 1’inci Jandarma Komando Eğitim Tabur Komutanlığı olarak eğitime başlamıştır. 01 Temmuz 1996 tarihinde Silvan 10’uncu Eğitim Alay Komutanlığından (2) eğitim taburunun daha kışlada konuşlandırılması ile 7’nci Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı adını almıştır. 1993 yılından Ağustos 2014 tarihine kadar acemi erler komando branşında yetiştirilmiştir. 26 Şubat 2018 tarihinde kuruluşuna Öğretim Başkanlığı dâhil edilerek Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekâtı Okul Komutanlığı adını almıştır. 04 Ağustos 2014 tarihinden itibaren; uzman erbaşlara komando branşında Teröristle Mücadele Harekâtı (TMH) Eğitimi, mezun astsubaylara 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren, JSGA astsubay adayı öğrencilerine 26 Şubat 2018 tarihinden itibaren TMH Eğitimi, meslek sınıfı yedek subay adaylarına 29 Şubat 2018 tarihinden itibaren temel eğitim verilmeye başlanılmıştır.

Arif Çetin kimdir?

Orgeneral Arif Çetin, 1959 yılında Ankara’nın Kalecik ilçesinde doğmuştur. Teğmen rütbesiyle 1980 yılında Kara Harp Okulundan 1981 yılında Piyade Okulundan mezun olmuştur.


1981-1989 yıllarında çeşitli birliklerde Takım, Bölük ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevlerinde bulunan Orgeneral Çetin; 1991 yılında Kara Harp Akademisinden Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle mezun olmuştur.


Kurmay subay olarak; 1991-1995 yılları arasında Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanlığı Harekât ve Asayiş Şube Müdürlüğü Plan Subaylığı, 1995-1996 yılları arasında J.Gn.K.lığı Genel Plan Prensipler ve Koordinasyon Başkanlığı İç Güvenlik Araştırma ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü, 1996-1998 yılları arasında Personel Başkanlığı Plan Yönetim Koordinasyon Daire Başkanlığında Şube Müdürlüğü ile 1998-2000 yılları arasında Kurslar Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2000-2002 yılları arasında Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Kurmay Başkanlığı, 2002-2004 yılları arasında Bursa İl Jandarma Komutanlığı, 2004-2005 yılları arasında J.Gn.K.lığı Lojistik Başkanlığı Plan ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, 2005-2006 yılları arasında Harekât Başkanlığı Asayiş Dairesi Başkanlığı, 2006-2007 yılları arasında Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerini yürüten Orgeneral Çetin, 2007 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.


Tuğgeneral rütbesiyle; 2007-2009 yılları arasında Şırnak 22’nci Taktik Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı, 2009-2011 yılları arasında Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2011 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir.
Tümgeneral rütbesiyle; 2011-2013 yılları arasında İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı, 2013-2016 yılları arasında J.Gn.K.lığı Harekat Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2016 yılında Korgeneralliğe terfi etmiştir.


Korgeneral rütbesiyle; 2016-2017 yılları arasında Jandarma Asayiş Komutanlığı görevini yürüten Orgeneral Arif Çetin, İçişleri Bakanlığının 2017/346 sayılı Kararnamesi ile Orgeneralliğe terfi ederek Jandarma Genel Komutanlığına atanmıştır.
Nurhayat Çetin ile evli olup, iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Bilumum terör örgütleri ve 'uyuyan' hücrelerin hedefi niye o komutan?
Bilumum terör örgütleri ve 'uyuyan' hücrelerin hedefi niye o komutan?
Bilumum terör örgütleri ve 'uyuyan' hücrelerin hedefi niye o komutan?
Bilumum terör örgütleri ve 'uyuyan' hücrelerin hedefi niye o komutan?
Bilumum terör örgütleri ve 'uyuyan' hücrelerin hedefi niye o komutan?
Bilumum terör örgütleri ve 'uyuyan' hücrelerin hedefi niye o komutan?
Bilumum terör örgütleri ve 'uyuyan' hücrelerin hedefi niye o komutan?

Bakmadan Geçme