Bakanlar Kurulu İzmir'de toplanacak

Seçimden sonra ilk kez, 'Türkiye - Yunanistan İş Forumu' için İzmir'e gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, çarşamba günü Başbakanlık Ofisi'nde Bakanlar Kurulu'nu toplayacağı belirtildi

  • 608

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Mart Pazartesi saat 21.30’da Brüksel’den İzmir’e gelecek. Seçimden sonra ilk kez kente gelecek olan Başbakan Davutoğlu, partiteşkilatları tarafından karşılanacak. Başbakan Davutoğlu, 8 Mart Salı günü Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Dış Ekomomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Ege İhracatçı Birlikleri işbirliğiyle 13.30- 18.30 saatleri arasında Swissotel’de düzenlenecek "Türkiye Yunanistan İş Forumu"na katılacak. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, 11 bakanla birlikte İzmir’e gelecek. Yunanistan’dan gelecek her bakanın, Türkiye’deki karşılığı olan bakanlar da zirveye katılacak. Başbakan Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Çipras, Başbakanlık Ofisi’nde ikili görüşmelerde de bulunacak.

İZMİR’E VERİLEN ÖNEM

Günün tamamında Yunanistan heyetini ağırlayacak olan Davutoğlu’nun, 9 Mart Çarşamba günü İzmir’de Başbakanlık Ofisi’nde Bakanlar Kurulu’nu toplayacağı belirtildi. Davutoğlu, ofisin 24 Mayıs 2015 tarihinde yaptığı açılış töreninde, "Bu ofisin açılmasıyla İzmir’e verdiğimiz önemi göstermenin yanında, Akdeniz ve Avrupa ufkumuzu da göstermiş oluyoruz. Bundan sonra fırsat buldukça ve bu fırsatları sık sık bulacağıma inanıyorum, bazı resmi toplantılarımızı İzmir’de yapacağız. Bazı resmi ağırlamalarımızı İzmir’de yapacağız. Bazen gerektiğinde bakanlarla toplantılarımızı da İzmir’e taşıyacağız. Bu karar ülkemizin perspektifi, İzmir’e verdiğimiz önemi göstermek bakımından çok önemli" demişti.

Bakmadan Geçme