Ayrı cevap kağıdı olmayacak
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, kurumun uyguladığı sınavlarda yeni uygulamanın getirildiğini açıkladı.
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, kurumun uyguladığı sınavlarda sorularla cevap kağıdını aynı kitapçıkta birleştirecek yeni bir uygulama geçeceklerini, böylece adayların hem cevapları kaydırma riskinin ortadan kalkacağını hem de zaman kaybetmeyeceklerini bildirdi.
Demir, uygulamaya 30 Nisan 2016'da yapılacak sınavla başlanacağını ve zamanla diğer sınavlara yaygınlaştırılacağını belirtti.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumun yeni bir teknolojik uygulamaya daha imza attığını ifade etti.
Sınavlarda sorularla cevap kağıdını aynı kitapçıkta birleştirecek yeni bir uygulama üzerinde çalıştıklarını bildiren Demir, "Sınavlarda, artık ayrı bir cevap kağıdı olmayacak ve soru kitapçığında direkt soruların altında cevap alanı yer alacak." dedi.
Bu uygulamayla sınavdaki testlerin tek kitapçık halinde adaylara verileceğini kaydeden Demir, şöyle devam etti:
"Her bir sorunun altında cevap alanı olacak, o cevap alanına aynen optik okuyuculu cevap kağıdını işaretler gibi kişiler işaretleme yapacak. Sınav kitapçığındaki bütün sorular yine çoktan seçmeli olacak, her soru için beş farklı seçenek yer alacak. Cevaplar, her sorunun bitiminde yer alan cevap alanlarına işaretlenecek. Kitapçıkların tüm sayfaları, ÖSYM’de taranacak, sayfa görüntüleri üzerinden görüntü işleme yöntemleriyle adayların işaretleri belirlenecek ve bilgisayar ortamında değerlendirilecek."
"İşlem tasarrufu sağlanacak"
Yeni uygulamayla adayların cevap kağıdında cevapları kaydırma riskinin de tamamen ortadan kalkacağını vurgulayan Demir, "Adayların cevap kağıtlarına dolduracakları alanları soru kitapçığına işaretlemeleri yeterli olacak. Adaylar, soruları ayrı bir cevap kağıdına geçirmek ile zaman kaybetmeyerek sorunun cevabını hemen sorunun altına, sayfa çevirmeden süre kaybetmeksizin yanıtlayabilecekler. Bu itibarla, soru başına düşen sürede işlem tasarrufu sağlanacak." dedi.
Uygulamayı küçük çaplı bir sınavla başlatacaklarını bildiren Demir, "Uygulamaya ilk olarak 30 Nisan 2016 tarihinde uygulanacak olan 2016 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2016-İSG) ile geçilecek olup bu uygulama zamanla diğer sınavlara yaygınlaştırılacak" diye konuştu.