"İftiralarını ispatlasınlar şirketi onlara veririm"

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, Koza İpek Holding'e ve İpek Medya Grubuna operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu

  • 1323

Akın İpek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

İpek, “Bir kuruş kara para bulsunlar, bir kuruş yasal olmayan para bulsunlar, kaynak bulsunlar şirketleri kendilerine hediye edeceğim. 7 Milyar dolardan bahsediyorlar, 7 Milyar doların tamamını da onlara vereceğim.” dedi.

Koza İpek Holding’e ait şirketlere yönelik baskınları canlı yayında değerlendiren Akın İpek, iddiaları yalanladı. Kendisinden istenilen belgeleri eksiksiz olarak verdiğini anlatan İpek, baskının 3 nedene dayandırıldığını anlattı. İpek, milyar dolarlık şirketlere baskın yapmanın yatırımcıların da aklını karıştırdığını söyledi.

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’ndan milyon dolarlık yardım aldığı şeklindeki iddianın doğru olmadığını belirten İpek, “Ben Ereğli Demir Çelik’in ne kendisini, ne sahiplerini, ne uzaktan akrabalarını hiç birini tanımam etmem, hayatımda görmedim. Benim Ereğli Demir Çelik’ten bu güne kadar vakfımıza bir kuruş para girmemiştir. Biz grup şirketi olarak vakfımızı ayakta tutuyoruz. Bu kadar basit bir iddiayı öğrenmek için bankaya bir murakıp gönderirsiniz, zaten altına yazmışlar, bunun bir hata olduğu ortada. Benim böyle bir paraya da ihtiyacım yok. Uzaktan yakından alakam olmayan bu kadar alçakça bir iftirayla böyle büyük bir şirkete baskın yapılır mı?” ifadelerini kullandı.

İpek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İkinci konu ise 7 milyar dolardan bahsediyorlar. Bu nedir biliyor musunuz, bizim gibi şirketler paralarını belli vadelerde açma kapatma yaparlar. Siz sadece açmaları alt alta toplar kapatmaları toplamazsanız ortaya 7 milyar dolar çıkar. Yok böyle bir para, benim şirketimin böyle bir parası hiçbir şekilde yok. Niye bana baskına gelmişler? Bu 7 milyar doları MASAK’a bildirip bildirmediğimi sormak için bana gelmişler. Bunu sormak için baskın yapacaksınız bankaya baskına gidin. Bankalar zaten otomatik olarak bu tür paralara MASAK’a bildirmek zorundadır. Bildirmemelerine imkan yok, mevzuatları böyle. Bunun dışında benim tesislerimi gelip basmaları için hiçbir gerekçeleri yok. Benim hayatımda trafik cezam bile yok, ben dikkatli yaşadım. Ben medyamda yalan söyleyip iftara atın diyecek kimseyi de tutmam. İnsan hayatı bir tablo, orada iyi insanlar var, kötü insanlar var, alçaklar var, kahramanlar var, sessizler var, sen kendi iradenle o tablo içinde yerini belirliyorsun. Oradaki resmini çekiyorlar hayat hikayenin bir sayfasına yapıştırıyorlar. Bundan sonra da unutulmuyor, hayat hikayen içinde sayfa olarak kalıyor. Ben şimdi kendi medyamda ‘arkadaşlar şu adama iftira atın, şu adamlara saldırın’ diyebilecek birisi miyim? Bugüne kadar demedim, bundan sonra da demem. Şu iftiralara, yalanlara bak. Benim yurt dışında Türkiye’deki madencilik sektöründeki sıkıntılardan dolayı önemli bir faaliyetimiz başlamış. Türkiye’deki sahalarda araştırmam yaptığımız miktarın 3’te biri kadar şu anda burada arama yapıyoruz. Benim gibi bir iş adamının yurt dışına kaçmam için ne gibi bir gerekçesi olabilir. Bizim yer altındaki üretim verilerinin önceden ne kadar olduğu belliyken, üretilirken de her 6 dakikada bir analiz alınıyor.”

Bakmadan Geçme