Almanya'daki başarılı Türkler bir kitapta toplandı

Almanya'da yaşayan yazar İlker Maga'nın 'Toplumun Renkleri - Bir Almanya Röportajı' adlı kitabında, bu ülkede başarılı olan Türkler tanıtıldı.

  • 818

BREMEN

Almanya'nın Bremen kentinde yaşayan fotoğraf sanatçısı ve yazar İlker Maga, Türkiye'den Almanya'ya emek göçünün 50. yılı vesilesiyle Almanya'yı bir uçtan bir uca dolaşarak tamamladığı 'Toplumun Renkleri - Bir Almanya Röportajı' adlı kitabında Almanya'da başarılı olan Türkleri tanıttı.

Bremen Westend Kültür Merkezi'ndeki atölyesinde projesi ve aynı adı taşıyan yeni kitabı hakkında bilgi veren Maga, tarihe kalacak bir eser bırakmak istediğini belirtti.

Çalışmalarını uzun süredir uluslararası alanda sürdüren ve şimdiye kadar 'İstanbul', 'Bisiklet Ateşi', 'Kuzey Denizi' gibi büyük fotoğraf projeleri gerçekleştiren İlker Maga, tarihe kalması hedefiyle çıkardığı kitaptaki asıl amacının Almanya'da yaşayan Türklerin potansiyellerine dikkati çekmek olduğunu ifade etti.

İlker Maga kitabında, Almanya‘da yaptığı faaliyetleriyle isimleri duyulan siyasetçilerin yanı sıra başarılı iş adamları, akademisyenler, sendikacılar ve sıra dışı mesleklerde yer alan Türklerle yaptığı röportajların yer aldığını ifade ederek, 'Bunlara örnek olarak Bremen Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Bölümü Başhekimi Prof. Dr. Can Cedidi, Köln'den besteci, piyanist orkestra şefi Betin Güneş, Almanya'da ritmik jimnastikte başarılarıyla adından söz ettiren Rana Tokmak ve elma fidanı yetiştiren ve elma uzmanı olan Ayhan Aktaş ile yapılan söyleşileri örnek verebilirim. Tüm bu isimler, alanlarında Almanya'da isim yapmış ve Almanların dahi imrenerek baktığı isimler' dedi.

Almanca ve Türkçe olmak üzere iki dilde hazırlanmış 'Toplumun Renkleri - Bir Almanya Röportajı' kitabının kapağının altında uluslararası alanda tanınmış Türk grafiker Mehmet Ali Türkmen'in imzası bulunuyor.

43 Alman şehrini 16 bin kilometre katederek dolaşan ve 350 Türk ile görüşen ve bunlardan 137'siyle söyleşi yapıp onları fotoğraflayan Maga'nın 'Toplumun Renkleri - Bir Almanya Röportajı' kitabının Almanya genelinde tanıtımı yapılacak.

Muhabir: Ekip www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme