AK Parti yönetimine kimler girdi, kimler liste dışı kaldı?

Binali Yıldırım'ın genel başkan seçildiği kongrede, MKYK listesinde büyük sürprizler yaşandı. İşte listeye giren ve listeden çıkan o isimler...

  • 1631

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesinde sürprizler yaşandı. Partinin bazı ağır topları ve bakanlar liste dışı kaldı. Listeye ise 40 yaşın altında 20 dolayında yeni isim girdi. Liste dışı kalan kimi isimlerin yeni kabinede görev alacağı konuşuluyor. 

 Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan'ın yanı sıra eski TBMM Başkanları Mehmet Ali Şahin ve Cemil Çiçek ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu MKYK'da yer almadı.

YERİNİ KORUYAN 24 İSİM

Abdulhamit Gül, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Efkan Ala, Fatih Şahin, Galip Ensarioğlu, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Mehdi Eker, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Muş, Mustafa Ataş, Mustafa Şentop, Nurettin Canikli, Nükhet Hotar, Öznur Çalık, Ravza Kavakçı Kan, Vedat Demiröz, Yaşar Karayel.26 YENİ İSİM GELDİ:Ahmet  Sorgun, Ayhan Oğan, Ayşe Sula Köseoğlu, Cevdet Yılmaz, Emine Nur Günay, Erol Kaya,  Fatma Güldemet Sarı, Fazilet Dağcı Çığlık, Fevzi Şanverdi, Hüseyin Özbakır, Jülide Sarıeroğlu, Mahmut Kaçar, Markar Esayan, Murat Baybatur, Mus tafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Yel, Özben Gökçen, Radiye Katırcıoğlu, Sema Ramazanoğlu, Serkan Bayram, Şaban Dişli, Veysi Kaynak, Yasin Aktay, Zeyid Aslan, Zeynep Alkış.

GİDEN 25 İSİM 

Mahmut Atilla Kaya, Ayhan Sefer Üstün, Ahmet Kılıç, Aziz Babuşçu, Bülent Gedikli, Cemil Çiçek, Fatma Betül Sayan Kaya,  Mehmet Ali Şahin, Mehmet Özhaseki, Metin Doğan, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal, Yalçın Akdoğan, Nihat Zeybekci, Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Recep Akdağ, SelçukÖzdağ, Süleyman Soylu, Faruk Çelik, Doğan Kubat, Mehmet Erdem, Zeki Aygün , Selçuk Öztürk, Mehmet Babaoğlu.

"YETKİ DEVRİ" YILDIRIM'A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun yıllar avukatlığını yapan, parti avukatlarından ve yeni MKYK'ya giren isimlerden Ankara Milletvekili Fatih Şahin, il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'a verilebileceğini bildirdi.

 Şahin, "Ben muhtemel görüyorum. İlk toplantıda yetki devri yaşanacaktır. Kongrelerden sonra işlerin hızlı yürümesi için bu yapılmıştır. Oradaki nüans, bu yetki devrinin kötüye kullanıldığı veya özensiz davranıldığı gerekçesiyle bu yetkiyi MKYK'nın kendi uhdesine alması düşüncesiydi. Yeniden bu yetki verilir mi, muhtemeldir" diye konuştu.

Geçen Nisan ayında, AKP MKYK'sinde alınan kararla, teşkilâtlarla ilgili yetki Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'ndan alınmıştı. MKYK sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bunun bir değişiklik, çok radikal bir tutum gibi ele alınması doğru değil. Bu teknik bir mesele" ifadesini kullanmıştı.

Bakmadan Geçme