• Haberler
  • Gündem
  • AK Parti'nin PYD politikasını destekleyen CHP'li Baykal Kılıçdaroğlu'na da 'gitmeli' dedi

AK Parti'nin PYD politikasını destekleyen CHP'li Baykal Kılıçdaroğlu'na da 'gitmeli' dedi

Tarafsız Bölge programına konuk olan Deniz Baykal, Hükümetin PYD politikasını destekleyince ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında gitmeli deyince Ahmet Hakan şaşkınlığını gizleyemedi.

  • 843

 

CHP  Antalya Milletvekili  Deniz Baykal, CNN Türk'te  Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de gündemi değerlendirdi. Baykal, PYD'nin  Suriye'de olayın özüne yönelik bir etkinlik sergileme gücünde olmadığına vurgu yaparken, "Herkes kendi derdini IŞİD'in üzerinden takip ediyor. Dünyaya IŞİD'e karşı mücadele ediyoruz diyor, aslında kendi amacını gerçekleştirmeye çalışıyor. PYD Türkiye'nin güneyindeki Suriye sınırında kantonları birleştirmeye yöneliyor" dedi.

Deniz Baykal'ın açıklamaları şöyle:

"Suriye'de otorite yok. Ona ikame olarak başvurulabilecek bir başka otoritenin de ortaya çıkmasına izin verilmiyor. Nedir o otorite;  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin böyle bir tablo çıktığında müdahale etmesi ve bölgeyi belli kuralların işlediği bir noktaya çekmesi beklenir. Dünyanın her yerinde bu var,  Kıbrıs'ta da vardı,Afrika da vardı, her yerde olur. Burada olmuyor. Niye olmuyor? Çünkü  Rusya, bu kargaşayı kendi amaçları için değerlendirmek istiyor. Bu konuda kendisine davetiye gönderecek  Beşar Esad'ı muhatap da bulmuştur. Ve şimdi bunu kullanarak bölgede kendi siyasi amaçlarına göre her türlü askeri faaliyeti sürdürüyor. Bu şansa sahip olan bir başka ülke yok.

 

Amerika yine hukuki zemini olmayan bir koalisyon oluşturarak o koalisyon ile havadan bombalama yaparak, statükoyu korumaya çalışıyor. Bunun işlemesi mümkün değil, sadece bombalama ile bu iş sağlanmıyor. Ama bombalamaya destek olacak kara gücü varsa ki Rusya için var. Esad'ın güçleri var.  Amerika için de belli bir ölçüde PYD'yi kullanmak istiyor. Burada dikkat edilecek nokta şu: PYD olayın özüne yönelik bir etkinlik sergileme gücünde değil. Herkesin kendi derdi var. Herkes kendi derdini IŞİD'in üzerinden takip ediyor. Dünyaya IŞİD'e karşı mücadele ediyoruz diyor, aslında kendi amacını gerçekleştirmeye çalışıyor. PYD de Türkiye'nin güneyindeki Suriye sınırında kantonları birleştirmeye yöneliyor. Bunun için de Kürt olmayan Arap köylerini göç etmeye mecbur ediyor, nüfus yapısını değiştiriyor, orada kendi oyununu oynuyor. Yani IŞİD'e karşı PYD'nin bir mücadele vermesi söz konusu değil."

''BOMBALAMAYI DOĞRU BULUYORUM''

Baykal, ''Azez-Halep hattını açık tutmak için bombalanmasını doğru buluyorum'' dedi.

Deniz Baykal'ın konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı;

''Azez Halep hattını açık tutmak için Türkiye'nin bombalama hakkı vardır. Bu hattı açık tutmak için bombalanmasını doğru buluyorum. Şu anlık bu bombalamaların etkili olduğu anlaşılıyor.''

Baykal programda Kılıçdaroğlu'na ilişkin “Artık geride kalması gerektiği kanısındayım” dedi.

BENİM İÇİNDE SÜRPRİZ OLDU

Deniz Baykal'ın bu sözleri karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Ahmet Hakan, 'Sözleriniz benim içinde büyük bir sürpriz oldu program öncesinde bunları konuşacağınız hakkında bilgi vermediniz' diyerek sitem etti.

Bakmadan Geçme