'Terörü destekleyenler için gereken adımlar atılır'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, belediye olanaklarıyla, hendekler kazılıp bazı yerlere bombalar taşındığını belirterek, bu şekilde terörü destekleyen unsurlar için gerekli adımların atılacağını belirtti.

  • 856

İSTANBUL

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulmuş, 'Hendekler kazarak, hendeklerin içerisine bombaları koyarak, bubi tuzaklarıyla, uzaktan kanaslarla insanları, güvenlik kuvvetlerini vurarak hiç kimse, hiçbir hedefe varamaz. Dolayısıyla öncelikli olarak bunun bilinmesi lazım. Terör örgütünün bu yaptıklarıyla, Türkiye'de kendi hedeflerine, bu hedefleri her neyse ulaşması asla mümkün değil' ifadelerini kullandı.

'HDP yol yakınken demokratik dile dönmeli'

'HDP'nin halen yol yakınken bu demokratik dile dönmesini, bir kere daha tavsiye ederim' diyen Kurtulmuş, 'Bu sadece Türkiye'nin selameti bakımından değil, gerçekten HDP'nin bundan sonraki siyasetindeki başarısı bakımından da önemli bir noktadır'şeklinde konuştu.

'Terör örgütüne destek olanlar için gerekli adımlar atılır'

Kurtulmuş, 'Araçlarla, belediyenin olanaklarıyla, belediye müteahhitlerinin olanaklarıyla bazı yerlere bombalar taşınmış, bubi tuzakları taşınmış, kum torbaları taşınmış vesaire. Yani fiilen güvenlik kuvvetlerine karşı silahla mücadele eden terör unsurlarına destek olunmuş. Bu başka bir şey. Bunun siyasetle hiçbir ilgisi yok. Dolayısıyla bunlar tespit edilip, siyasetle hiçbir ilgisi olmayan, doğrudan doğruya bir başkaldırı denemesini, fiilen silahlı bir şekilde destekleyen, ona yardım eden unsurlar varsa bunlarla ilgili gerekli adımlar atılır' dedi.

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme