'Terör örgütü beklediği desteği bulamadı'

Başbakan Yardımcısı Şimşek, 'Kürt kardeşlerim terör örgütü ile arasına mesafe koymuştur. Birçok kasaba ve yerde bekledikleri desteği bulamadılar' dedi.

  • 715

GAZİANTEP

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde 8 tesisin toplu temel atma töreninde konuştu.

Şimşek, hizmetlerin amacının vatandaşların refahını artırmak, yaşam kalitesini yükseltmek ve Türkiye'nin kalkınmasını, gelişmesini sağlamak olduğunu anlattı.

AK Parti'nin vatandaşa verdiği sözü tuttuğunu belirten Şimşek, 'Yeni hükümet kurduk. Vatandaşa verdiğimiz vaatleri yerine getiriyoruz. Vatandaşa verdiğimiz en büyük sözlerden birisi, bu ülkenin yapısal dönüşümüdür. Yani reform. emeklimize, asgari ücretlimize toplumun birçok kesimine biz vaatlerde bulunduk. Bu vaatleri yerine getirdik getiriyoruz. ' ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, terör örgütünün amacının herkes tarafından bilindiğini ancak amacına ulaşamayacağını kaydetti.

'Çünkü bu ülkede benim Kürt kardeşlerim terör örgütü ile arasına mesafe koymuştur. Birçok kasaba ve yerde bekledikleri desteği bulamadılar' diyen Şimşek, şunları belirtti:

'Niye? Çünkü bizim Kürt ve Türk kardeşlerimiz bin yıldır beraberler. Çok güçlü kardeşlik bağlarıyla bağlanmışlar. Hiç kimse araya girip bozamaz. o nedenle evet bir sıkıntı var. Fakat bu sıkıntının kaynağı bölücü terör örgütüdür. O nedenle biz birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza ederek demokratik standartlarımızı daha ileriye taşıyarak hak ve özgürlüklerimizi daha da genişleterek inşallah bu terör belasını aşacağız. Terörle mücadele hiçbir dönemde olmadığı kadar güçlü bir şekilde gidiyor ve kararlı bir şekilde sonuna kadar devam edeceğiz. Dolayısıyla bu işin ne seçimle ne de başka konularla alakası var. Biz samimi bir şekilde bu sorunu hak ve özgürlükler çerçevesinde daha çok demokrasiyle çözelim dedik. Çünkü Ortadoğu'da Balkanlarda böyle bir yaklaşım daha önce sergilenmemiş.'

Muhabir: Kemal Karagöz www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme