'Siber Güvenlik Kurulunun amacı saldırılara karşı tedbir almak'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım 'Kurulun amacı, ülkemizin kritik altyapıları başta olmak üzere kişilere ve kurumlara yönelik olası saldırılara karşı tedbir almak' dedi.

  • 710

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Siber Güvenlik Kurulunun amacının, ülkenin kritik altyapıları başta olmak üzere kişilere ve kurumlara yönelik olası saldırılara karşı tedbir almak, buna rağmen herhangi bir saldırı olursa da meydana gelen hasarı asgariye indirmek olduğunu belirtti.

Bakan Yıldırım, Bakanlıkta gerçekleştirilen Siber Güvenlik Kurulu Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, 2012'deki düzenlemeyle hayata geçirilen Siber Güvenlik Kurulunun bugün dördüncü toplantısının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hayatın bütün alanında yaygınlaşmasına parelel olarak siber güvenlik konusunun ön plana çıktığını dile getiren Yıldırım, siber ortamın, internet üzerinden elektronik araçlar üzerinden yapılan her türlü haberleşme, iş ve işlemleri ifade ettiğini belirtti.

Eskiden savaşların ve mücadelelerin tankla, topla, tüfekle yapıldığını anımsatan Yıldırım, şimdi artık siber ortamda çok ucuz maliyetle saldırıları gerçekleştirmenin mümkün olduğunu belirtti.

Yıldırım, 'Siber Güvenlik Kurulunun amacı, ülkemizin kritik altyapıları başta olmak üzere kişilere ve kurumlara yönelik olası saldırılara karşı tedbir almak, farkındalık oluşturmak. Buna rağmen herhangi bir saldırı sonucu hasar meydana gelirse bunun zararlarını asgariye indirmek' dedi.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme