'Paralel' şirkete yargı tokadı: Cemaate yakınlığınız bilinen bir gerçek!

30 yıldır Paralel Yapı'ya yakınlığı ile bilinen dersanenin 'Hayır, biz onlardan değiliz' savunması yargıdan döndü. Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin, Özellikle tercih edildiği anlaşılan 'Söz konusu talepte bulunan dershanenin de Samsun ilinde kamuoyunda cemaat olarak bilinen gruba ait ve/veya bu gruba yakınlığı ile bilinen dershanelerinin bulunduğu bilinen bir gerçek olup…' cümlesiyle, yargının Türkiye'de ve Samsun'da olup bitenlerin farkında olduğu net bir biçimde ifade edilmiş oldu.

http://www.samsunensonhaber.com/ sitesinin özel haberi:

Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin, Sakarya Dershaneleri (Samsun Sakarya Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi)’nin talebine ilişkin verdiği karar, Paralel Yapı’nın kamuoyunda oluşturmaya çalıştığı algı operasyonlarını kökten çürütecek ve emsal niteliği taşıyacak bir cevap oldu.

Geçtiğimiz günlerde Samsun kamuoyunda ses getiren Paralel Yapı’ya bağlı eğitim kurumlarının kapatıldığına ilişkin haberler, söz konusu haberlerde adı geçen Samsun Sakarya Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’ni harekete geçirdi. samsunensonhaber’in cemaat dershanelerinin kapatılmasıyla ilgili yaptığı haber ve söz konusu haberi alıntılayarak tekrar haberleştiren  samsunahaber internet haber sitesini mahkemeye veren Samsun Sakarya Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi, söz konusu yayınlara yayın yasağı getirilmesini ve yargılama giderlerinin de davalılardan tahsil edilmesini talep etti. Mahkeme Samsun Sakarya Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’nin bu talebini reddetti ancak bir dizi ilginçlik de gözlerden kaçmadı.

AKLA ZARAR SAVUNMA DENEMELERİ

‘Samsun Sakarya Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’, haberde geçtiği şekliyle kaçak faaliyet gösteren ve kapatılan 11 şubesinin bulunmadığını iddia ederek, bu hususun açıkça yalan ve iftira olduğunu belirtti. Ancak bu iddiadan sadece bir cümle sonraki, “28.12.2015 tarihinde Samsun Valiliği’nin “İzinsiz ve onaysız faaliyet” iddiası ile sadece 2 adet şubesinin kapatılmasına karar verilmiştir” şeklindeki açıklamasıyla aslında haberi doğrulamış oldu. Neticede söz konusu işletmeye ait “İzinsiz ve onaysız faaliyet” gösteren, yani kaçak şubeler vardı ve kapatılmıştı. Samsun Sakarya Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi böylesine komik bir savunma kaleme alarak bu alanda tarihe de geçmiş oldu.

NE KADAR SAKLANIRSANIZ SAKLANIN..

Karar metninde yer alan ilginçlikler bununla sınırlı değil. Mahkemenin, reddettiği talebe ilişkin yaptığı açıklamalar da son derece ilginç ve manidar. Paralel Yapı ile ilgilerinin bulunmadığını iddia etmeye çalışan Samsun Sakarya Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’ne ard arda tokat gibi cevaplar veren Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliği bir anlamda, tüm Türkiye’nin uzun süredir gündeminde yer alan Paralel Yapı’nın son dönem geliştirmeye çalıştığı ilginç stratejiyi de gözler önüne sermiş oldu. Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin, Özellikle tercih edildiği anlaşılan “Söz konusu talepte bulunan dershanenin de Samsun ilinde kamuoyunda cemaat olarak bilinen gruba ait ve/veya bu gruba yakınlığı ile bilinen dershanelerinin bulunduğu bilinen bir gerçek olup…” cümlesiyle, yargının; Türkiye’de ve Samsun’da olup bitenlerin farkında olduğu net bir biçimde ifade edilmiş oldu.

‘BİZ SİZİN CEMAZİYEL EVVELİNİZİ BİLİRİZ’ MESAJI

Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliği, “.. söz konusu dershanenin kamuoyunda cemaat olarak bilinen gruba yürütülen soruşturmalardan önce bu aidiyetten rahatsız olmadığı, tam tersine bu durumu kullandığı, suçlamalardan sonra aralarındaki bağlantının inkar edilmeye başlandığı görülmektedir” veciz cümlesiyle de adeta işin özünü gözler önüne serdi. Söz konusu işletmeye ve Paralel Yapı ile türlü organik bağı olan diğer kurum/Kuruluş/işletme ve/veya kişilere “Biz sizin cemaziyel evvelinizi biliriz” mesajı verilen bu son tespit; Paralel Yapı’nın kamuoyunda oluşturmaya çalıştığı ‘Böyle bir yapı yok’ iddiasını ve bu iddiayı yaygınlaştırmaya yönelik algı operasyonlarını kökten çürütecek ve emsal niteliği taşıyacak nitelikte.

TÜRK YARGISI TÜRK MİLLETİ’NİN YANINDA!

Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliği, bu ve benzeri gerekçelere istinaden; ‘Samsun Sakarya Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’nin talebini Türk Milleti Adına reddetti ve bu durumu dava edenlerin yüzlerine okuyarak karara bağladı. Böylece Türk Yargısı Türk Milleti’nin yanında olduğunu göstermiş oldu. Yani mahkeme, ‘Gerekirse bizi de satın’ talimatı alan Paralel Yapı mensuplarına ve özelde bu davanın muhatabı Paralelcilere, ‘Hadi ordan! Beraber maklube yerken iyiydi’ demeye getirdi.

İŞTE O MAHKEME BELGELERİ

12620846_10153822952079519_162752104_o

12557219_10153822952019519_1290420632_o

12597004_10153822951989519_655501428_o

 

 

Bakmadan Geçme