'Kılıçdaroğlu bir ahlaki problem haline gelmiştir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

  • 812

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili sözlerini anımsatan Çelik, Kılıçdaroğlu'nun son üslubunun, bir hanımefendiye karşı kullandığı dili ilk başta bir sorumsuzluk ve özensizlik olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.

Çelik, şöyle devam etti:

"Kendisine bunu düzeltme fırsatı verildiği halde düzeltmedi ve arkasından ısrarla arkasında durmaya devam ettiğini söyledi. Dolayısıyla şu andan itibaren Kılıçdaroğlu, Türk siyaseti için bir siyasi problem olmanın ötesine geçmiş, bir ahlaki problem haline gelmiştir. Türkiye'nin köklü yapılarından, köklü siyasi kurumlarından bir tanesi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin başında olması da kuşkusuz büyük bir talihsizliktir."

CHP'nin içerisinde sağduyulu açıklamaların tarafı olanların bulunduğunu ancak bunların bunu büyütemediklerini kaydeden Çelik, "Kim olursa olsun, kadınlarımızın saygınlığının korunması konusunda partiler üstü ortak bir tutumla davranılması gerektiğinin altını, bir kere daha altını çiziyoruz" diye konuştu.

Bakmadan Geçme