'Kader ortağına' destek olacak

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen çift kol nakliyle hayata tutunan Topal, üçüncü çift kol nakli operasyonunu duyunca çok sevindiğini ve 'kader ortağı' olarak nitelendirdiği Sağır'a tedavi sürecinde destek olmak için ziyarette bulunacağını belirtti.

  • 944

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen çift kol nakliyle hayata tutunan Cihan Topal, üçüncü çift kol nakli operasyonunu duyunca çok sevindiğini ve 'kader ortağı' olarak nitelendirdiği Mustafa Sağır'a tedavi sürecinde destek olmak için ziyarette bulunacağını belirtti.

Topal, Aydın'da 2008 yılında geçirdiği bir iş kazasında kollarını kaybettiğini, kendisine uygun donör bulunmasının ardından Akdeniz Üniversitesi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen çift kol naklinin başarıyla sonuçlandığını ifade ederek, kollarını yeniden kullanmaya başladığını hatırlattı.

Geçirdiği operasyonun ardından zorlu ve uzun süren bir tedavi süreci geçirdiğini aktaran Topal, günlük yaşantısında kendi işlerini görebildiğini, hayallerinin gerçek olduğunu belirtti.

Topal, evinin işlerini de kendisinin yaptığını anlatarak, elleriyle tutabildiği budama makasıyla bahçesiyle ilgilenmekten büyük bir huzur bulduğunu aktardı.

Sağır'a destek olmak istiyor

Akdeniz Üniversitesi'nde Türkiye'nin 3. çift kol nakli ameliyatı olan Mustafa Sağır'a 'geçmiş olsun' dileklerini ileten ve bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ettiğini anlattı.

Topal, operasyonu tamamlanan ve yoğun bakıma alınan Sağır'ın iyileşme sürecinin hızlı olmasını ümit ettiğini belirterek kendisine destek olmak için ilerleyen günlerde ziyaret edeceğini ifade etti. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme