'Bu kesinlikle Türk-Kürt savaşı değil'

Siirt'te teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen polis memuru Yalçın Yamaner'in polis ağabeyi 'Bu kesinlikle Türk-Kürt savaşı değil. Terör örgütü hiçbir zaman emellerine kavuşamayacak' dedi.

  • 879

Siirt'te PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen polis memuru Yalçın Yamaner'in polis ağabeyi Yusuf Yamaner, 'Bu kesinlikle Türk-Kürt savaşı değil. Bir polis olarak ve aynı zamanda bir şehit kardeşi olarak bunun bilincindeyiz' dedi.

Yamaner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşi ile son telefon görüşmesini şehit düşmeden bir gece önce yaptıklarını, şehit olduğu günün sabahında ise mesajlaştıklarını belirtti.

Kardeşinden 'Operasyonlarda dikkat etmesini' isteyip 'Allah sizi korusun' sözlerini belirttikten sonra telefonu kapattıklarını aktaran Yamaner, 'Daha sonra ertesi gün kardeşimin şehit haberini aldık' dedi.

'Emanetinize sahip çıkamadık' dediler

Siirt halkının kendisini ve yengesini sürekli arayarak taziye dileklerini ilettiğini dile getiren Yamaner, 'Kesinlikle vatandaşlarımız ön yargılı olmasın. Siirt'ten beni ve yengemi arayan çok kardeşimiz ve dostlarımız oldu. Hepsi acılarımızı paylaştılar. Arayanların hepsi mahcup bir şekilde, 'Siirt'e bunun yakışmadığını' belirttiler. 'Emanetinize sahip çıkamadık' dediler. Hepsinden Allah razı olsun. Siirt halkı şehidimizin yanında olduğunu gösterdi. Bu gibi şeyler acımızı daha çok hafifletiyor. Bu kesinlikle Türk-Kürt savaşı değil. Bir polis olarak ve aynı zamanda bir şehit kardeşi olarak bunun bilincindeyiz' ifadesini kullandı.

'Babam da başkomiserdi'

Ailede çok sayıda polis bulunduğunu ve kardeşinin aileden ilk şehit olduğunu ifade eden Yamaner, 'Rahmetli babam emekli başkomiserdi. Şu anda hayatta olan amcalarımdan birisi emekli başkomiser, diğeri ise polis memuru idi. Daha sonra biz de baba mesleğini tercih ederek kardeşimle birlikte bu teşkilata girdik. Aile olarak devletimizin bize vermiş olduğu maaşın karşılığını kat be kat çalışarak yerine getirdik, yerine getirmeye de devam edeceğiz' değerlendirmesinde bulundu.

Yamaner, hainlerin amaçlarına asla ulaşamayacaklarını vurgulayarak 'Biz Osmanlı torunuyuz. Terör örgütü hiçbir zaman emellerine kavuşamayacak. Aklımdan asla intikam geçmiyor ama hesabını devletimiz soracak' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da arayarak taziye dileklerini ilettiğini belirten Yamaner, 'Sayın Cumhurbaşkanımız gerekenlerin yapılacağını belirtti. Kendisine çok teşekkür ederiz' dedi. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme