Yunanistan'ın İdomeni kasabasındaki kampta sığınmacılar zor durumda

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan kamptaki sığınmacı sayısı artmaya devam ederken sorunlar ağırlaşıyor.

  • 591

İDOMENİ

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan kamptakisığınmacı sayısı artmaya devam ederken sorunlar ağırlaşıyor.

Yunanistan'da yaklaşık 25 bin sığınmacının bulunduğu tahmin edilirken, sadece İdomeni'de Makedonya'ya geçmek için bekleyen sığınmacı sayısı 10 bini aştı. Sayının sürekli artması üzerine bazı sığınmacılar diğer kamplara yönelirken, kalanlar ise yoğunluk nedeniyle ihtiyaçlarının karşılanamadığını ifade etti.

İdomeni'deki kampta insani yardım görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri de Balkan koridorundaki ülkelerin kontrolleri arttırmasının ardından kampın tamamen dolduğunu ve bu nedenle yemek dahil olmak üzere sığınmacıların temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyledi.

Öte yandan, kampın girişinde yiyecek satan bir seyyar satıcıdaki yiyeceklerin pahalılığından şikayetçi olmalarına rağmen başka alternatifi bulunmayan sığınmacılar, insani yardım kuruluşlarının dağıttığı yemekler için devasa kuyruklar oluştuğunu ve seyyar satıcıdan yemek satın almaya mecbur kaldıklarını belirtiyor.

Makedonya'ya girmek için altı gündür sınırda bekleyen Iraklı Ardelan, "İnsani yardım kuruluşları bizlere yardım etmeye çalışıyor ancak kampta yaklaşık 10 bin kişi var. Yemek kuyruğuna girsek 4-5 saat beklememiz gerek. Seyyar satıcıdaki fiyatlar pahalı ama söz konusu yemek olduğu için buna mecburuz" dedi.

Seyyar satıcıda çaya 1, kahveye 2 avro fiyat istenirken, ekmek arası patates kızartması 5 avroya satılıyor.
 

Bakmadan Geçme