Yeni parti kulislerinde VARAN 2… İŞTE TESCİL EDİLEN O İSİM VE BELGESİ

Türkiye sabahtan bu yana yenibirparti.org adıyla bir domain alınıp site açıldığını ve bu sitenin Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı yeni partinin sitesi olup olmadığını tartışadursun partinin ismi tescil edildi bile. İşte tescil edilen o isim ve belgesi... Ve tabii partinin logosu...

  • 3490

(TAHİR ERDEM - HABER PLATOSU ÖZEL)

Türkiye sabahtan bu yana yenibirparti.org adıyla bir domain alınıp site açıldığını ve bu sitenin  Abdullah GülAhmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ınnun kuracağı yeni partinin sitesi olup olmadığını tartışadursun partinin ismi tescil edildi bile. Bir başka ifadeyle logosu bile belli.

www.haberplatosu.com  yeni parti kulislerinin kapağını aralıyor.

“Yeni parti” adı ile yenibirparti.org domainini alıp site açmanın da ötesine geçerek ciddi bir hal aldı yeni parti çalışmaları. Evet; iş domain alıp site açmanın da ötesinde. Dahası var. Yeni partinin ismi tescil edildi bile. Hem de şubat ayının ilk haftasında.

Sıkı durun; işte o partinin ismi: UMUT PARTİSİ

Türk Patent ve Marka Kurumu TÜRKPATENT'e 2 Şubat tarihinde bir ekip müracaat etti, 2019/11560 nolu dosya ile UMUT PARTİSİ adının tescili için başvuruda bulundu.

Partinin logosu ise biraz Garanti Bankasının logosunu andırmıyor değil: 4 yapraklı yonca...

Kurum 11 Şubat’ta şekli incelemeyi yapıp aynı gün önyazı yazdı. İsmin tescil sürecinin tamamlanmasına da az kaldı.

Başvurucuya gönderilen standart ön yazıda şu ibareler yer alıyor:

“Başvurunuz veri giriş aşamasındadır. Mal ve hizmet girişi, kodlama ve arama işlemlerinden sonra KHK''nın 7. maddesine / 6769 sayılı Kanunun 5. maddesine uygunluk açısından incelenecek olup reddedilip edilmeyeceğine karar verilecektir. Herhangi bir şekli eksiklik saptanmaması ve reddedilmemesi halinde başvurunuz yaklaşık 6 ay sonraki Resmi Marka Bülteni''nde ilan edilecektir.”

Peki bu parti gerçekten Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın adların başı çektiği oluşumun partisi mi?

Yoksa… Evet yoksa da işin altından daha farklı bir sürpriz çıkabilir mi? Mesela İYİ Parti’den ayrılmaya hazırlanan ekibin yeni partisi gibi…

Bu soruların cevabı da yine Haber Platosu’nda olacak.

Bizi izlemeye devam edin.

 

(Devam edecek)

 

VARAN 3 İÇİN TIKLAYINIZ

Yeni parti kulislerinde VARAN 3… UMUT PARTİSİ’NİN ARKASINDA YA ONLAR YA DA…

 

Bakmadan Geçme