Dr. Vehbi Kara

Risale-i Nurları Tahrif Eden Dehşetli Bir Cinayet

Dr. Vehbi Kara

  • 707

 

Nurdan Haber internet sitesinde Bediüzzaman Said Nursi’nin eserleri hakkında dehşetli bir tahrifat yapılmıştır. Yazının linki aşağıda verilmiş olup bu cinayeti işleyenler hakkında harekete geçerek cevap verilmesi zaruridir. Aksi takdirde bu eserleri okuyup istifade eden insanlar mes’ul olacaktır. http://www.nurdanhaber.com/tr-tr/haberler/19899/din-ve-seriat-noktasindan-demokrasi-3/

Abdullah Hulusi takma ismini kullanan gerçek isimlerini kullanmayan bu kişiler; “Din ve Şeriat Noktasından Demokrasi (4)” başlıklı yazıda Risale-i Nurdan alıntılar yapmışlar fakat satır aralarında ciddi tahrifatlara yeltenmişlerdir. Öyle ki yazı metnini okuyan bir insan bu ifadelerin Risale-i Nur eserlerinde yazıldığı zannına kapılabilir. Çünkü kendi ilave ettikleri kısımlar; Risale-i Nur metinlerinden belirgin bir şekilde tırnak içine alınarak ifade edilmemiştir.

Bu yazıdaki ciddi yanlışları düzeltmek maksadı ile yazı sahiplerini telefonla birkaç defa aradım. Bana yazıda geçen ve doğru olmadığına inandığım bölümleri altı çizili olarak göndermemi istediler. Bende hemen bu zahir yanlışları belirten şu yazıyı yazdım:

Vehbi Kara <[email protected]> şunları yazdı (2 Şub 2017 19:21):

“Değerli …. Ağabey

Din ve Şeriat Noktasından Demokrasi (4) başlıklı yazınızı okudum. Yazının % 90’ı Risale-i Nurlardan alıntı. Bu yönü güzel lakin satır aralarına öyle fena saplantılar girilmiş ki bu çalışmada imzanız bulunduğu için size yakıştıramadım. Benim … Abim böyle bir çalışmada imzası olamaz diyerek bu yazıyı arz ediyorum. Umarım ki en kısa zamanda altı çizili olarak belirtilen yerlerin Risale-i Nur Cemaati içinde fitne çıkarmak maksadı taşıdığının farkına vararak bu kısımları silersiniz. Aksi takdirde vebal büyüktür. Emirdağ lahikasında geçen ve müspet manada kullanılan “demokrat” tabiri bu derece kötü olarak kullanılmadı. Bediüzzaman’ın eserlerini tahrif etme suçunu işleyen bu yazının ilgili bölümleri şu şekildedir:

1.      “Demokrat Nur Talebesi olabilir mi? Biraz mantıklı Düşünen insanlar için bu sualin cevabı sarihdir” deniliyor. Burada bir sonra gelen “demokrasi ile şirk” ile özdeş olarak gösterildiği için aslında ön hazırlık yapılıyor.

2.      “Evet demokrasinin güzellikleri var. Kusurlu güzelliklerle beraber dalalet ve şirk dolu bir felsefi düşünce sistemidir”. İşte bu söz kabul edilemez ve Risale-i Nur’da karşılığı olmayan bir sözdür. Bu sözü söyleyen birisi, Münazarat ve Emirdağ Lahikası 2 kitaplarını inkar ediyor demektir. Yahu “dalalet ve şirk dolu bir felsefi düşünce sistemidir” diyen bir insan nasıl böyle fütursuz ve pervasız olur. Ona bu cesareti kim vermiş. Hiç mi Allah’tan korkmaz…

3.      “Ne kadar terakki etse yine esası, mehazı şirktir” İşte bu kelimede aynı şekilde. Nasıl böyle rahat konuşabiliyor insan Şirk kelimesinin ne demek olduğunu bilmez mi insan. Allah’a ortak koşma ile bir yönetim sistemini aynı kefeye nasıl koyarlar. Hiç vicdan ve duygu kalmamış mı?

4.      “Bir Müslüman, bir Mü’min, bir Nur Talebesi ‘ben demokratım’ diyemez”. Yazıklar olsun, bu sözü kim söylemiş. Hiç Allah’tan korkmaz mı? Şuna inanıyorum ki Allah’tan korkmayan birisidir. Peki kuldan da utanmaz mı? Saffı evvel abilerimizin “Demokrat Nur Talebeleri” ismini kullanmaları ve Bediüzzaman’ın eserlerinde bu isimlendirmeyi kullanması defalarca Demokratları övmesi, bu sözü kullananları hiç düşündürmüyor mu?

Bütün bu yazılardan daha fenası yazıyı kaleme alan şahıs kendi zehrini kusar iken bunu sanki Risale-i Nur metni gibi kaleme almış olmasıdır. Risale-i Nur metinleri ile iç içe geçmiş olarak sunmakta kendi hezeyanları olduğunu ise göstermemeye çalışmaktadır.

Tez bu yazı kaldırılmalı ve okuyuculardan özür dilenmelidir. Aksi takdirde ruz-i ceza da bunun karşılığı müthiştir. Allah ıslah etsin…”

Bu yazıya karşı olarak gelen cevap metni ise şudur:

“Vehbi bey kusura bakma, muhatabın değilsin. Çünkü:

1- yazılanları okumamışsın veya okuduğun halde anlamamışsın. 

2-ifadelerin bağnazca size yakıştıramadım. 

3-terbiyesiz ve ittiham dolu. Sana Cenab vermiyorum ve bu kadar bağnaz ve demokratlık davasında olan antidemokrat birisine muhatab olmak istemem kusura bakma!”

Noktasını ve virgülünü dahi değiştirmeden bu yazıları kamuoyuna berayı malumat arz ediyorum. Zira bu insanları iyi tanımalıdır. Madem beni muhatap almıyorlar o halde Risale-i Nur okuyucularının tepkilerini görmeleri gereklidir. Eğer gerekli tepkiler verilmez ise bu sefer tahrifat yol olur. Önüne gelen tahrifata kalkışarak buna benzer yazılar ile çok büyük zarar verebilirler, vesselam…

 

 

Yazarın Diğer Yazıları