Dr. Vehbi Kara

Haçlı-Şii İttifakının Musul Oyunu

Dr. Vehbi Kara

  • 614

ABD’nin uydurma gerekçelerle Irak’ı işgalinin ardından ortaya çıkan DAEŞ terör örgütü, kan dökmeye ve Batılı güçlerin kozu olarak kullanılmaya devam ediyor. Mülteciler konusunda sesi soluğu çıkmayan hatta 5-10 tane mültecinin barınmasına dahi müsaade etmeyen Haçlı ittifakı konu petrol olunca birden gözü kararmışçasına askeri harekata girişiyor.
Suriye ve Irak’taki iç savaşta DAEŞ önemli bir rol oynuyor. Musul’u adeta hediye paketi verilmişçesine teslim alan DAEŞ, bütün gücünü Müslümanlara karşı gösteriyor ve can yakmaya devam ediyor. Ne ilginçtir ki İsrail ve İran gibi aşırı sertlik yanlısı terör devletlerine karşı tek bir eylemde dahi bulunmamaya özen gösteren bu dehşetli örgüte, Türkiye’den başka haddini bildiren olmadı.
Batılı güçler, Esed rejimi ve Irak güya DAEŞ ile savaşıyormuş gibi görünüyor. Lakin hiçbir ciddi eylemde bulunmuyorlar. Tam tersine DAEŞ’in palazlanıp güçlenmesine yardım ediyorlar. Musul’da arkasına bakmadan kaçan Irak ordusunun 3 kolorduya yetecek kadar silah ve mühimmatı DAEŞ’e teslim etmesi unutulacak gibi değildir. Esed rejiminin hapishanelerden saldığı ve Irak’tan da Musul’daki silahlar sayesinde destek alan DAEŞ militanları, gözü dönmüş bir şekilde Müslüman kanı akıtmaya devam ediyor..
Özgür Suriye Ordusunun en güçlü olduğu bir sırada ortaya çıkan DAEŞ, Suriye ve Irak’ta Şia’ya karşı savaşan muhaliflere ağır zayiat verdirdi. Harici-Vehhabi özellikleri ile öne çıkan DAEŞ militanları, şimdi petrol konusunda Batılı ağabeyleri için çalışmaya devam ediyorlar.
ABD, Irak’ı işgal ettikten sonra İrak’ta mezhepçi bir Şii yönetim kurdu. Bu yönetim Sünni halka karşı Esed rejimine benzer şekilde zulm etmeye halen devam ediyor. Şii militanlar zavallı insanların kalbini parçalayıp çiğ çiğ yediklerini göstermekten zevk alıyorlar. Sosyal medyada paylaşılan bu videolar ile DAEŞ kadar vahşi olduklarını ispatlamaya çalışıyorlar. Bölgede meydana getirilen kaos ortamı ise petrol için namusunu dahi satacak kadar alçalmış olan Batılı ülkeler için iyi bir fırsat. Bu sayede askerlerini bölgeye sokup kan akıtmaya ve bölgedeki dengeleri bozmaya çalışıyorlar. İşin kötüsü sıktıkları her bir merminin bedelini kat kat fazlası ile ödetmekten de çekinmiyorlar.
Bugün Irak’ın petrol gelirleri resmen ABD hegemonyası altında işletilmekte ve savaş tazminatı bahanesi ile apaçık bir şekilde el koyulmaktadır. Yetimin hakkını utanmadan zıkkımlanan ABD, soygunu yeterli görmemiş olacak ki bu sefer DAEŞ’i kullanarak Musul petrollerine göz dikmekten geri durmamaktadır.
OPEC’in uydu verilerinden elde ettiği verilere göre Musul çevresinde yoğun petrol ve doğalgaz yatakları keşfedilmiş durumdadır.  Öyle ki sadece Musul’da bulunan doğal gaz Avrupa’nın gaz ihtiyacını 25 yıl boyunca karşılayacak düzeydedir.
Musul konusunda DAEŞ bahanesi ile hassaslaşan ABD ve Batı dünyası, sıra Mülteci krizine gelince elini taşın altına sokmaktan kaçınmaktadır. Öyle ki bu konuda mülteciler için kullanılması için vaat edilen yardımları halen ödememekte ısrarlı davranıyor. Tam bir ikiyüzlülük politikası uygulayan Batı dünyasına haddini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başka hiçbir lider ortada görünmüyor. İnsan hakları konusunda mangalda kül bırakmayan Batı dünyası, yalancılığını mülteci krizi esnasında gösterdiği tutumla da ispatlamış durumdadır. Çocuğunu kucağına alarak hayatını kurtarmaya çalışan bir babanın ayağına çelme takan Macar kadın gazeteci, bu içler acısı durumu çok güzel bir şekilde kör gözlü olanlara dahi gösteriyor.
Üç milyondan fazla göçmeni Türkiye’de ağırlayan hükümetimiz şimdi sayısı bir milyonu bulacak olan yeni bir mülteci krizini bekliyor. İşin ilginç tarafı Musul nedeniyle böylesine büyük krizlerle baş başa bırakılan Türkiye’nin savaşa müdahil olması; ABD, AB ve Irak yönetimi tarafından istenmiyor. Maskaralığın, ikiyüzlülüğün çıfıtlığın bu kadarına pes doğrusu…
Haçlı-Şii ittifakı, Musul krizini Haşdi Şabi adı verilen aşırı mezhepçi Şii örgütlerle derinleştirmek istiyor. Bu hali ile yepyeni DAEŞ benzeri örgütlerin doğmasına yol açacak bu örgütün Batı tarafından desteklenmesi akıl alır bir şey değil.
Rabbim hükümetimize ve Suriye-Irak gibi dehşetli haçlı planlarının yapıldığı coğrafyada çarpışan askerlerimize yardım etsin, vesselam…    

Yazarın Diğer Yazıları