Dr. Vehbi Kara

Feto'yu Ruslara İhale Edebilirler (2)

Dr. Vehbi Kara

  • 635

Feto’nun bertaraf edilmesi için akla gelen ilk yöntemlerden bir tanesi bu morto edilme işini Rus Gizli servisine ihale etmek olmalı. Çünkü bu kadar göstere göstere Büyükelçi cinayeti yapılmaz. Türkiye-Rusya ilişkilerini bozmaktan daha ziyade Rus ajanlarını kışkırtarak Feto’yu temizlemek için çaba sarf ettikleri çok açık bir şekilde görünüyor.
Sadece Rus büyükelçisinin FETÖ unsurlarınca öldürülmesi değil son bir hafta içinde meydana gelen olaylar çok sıradışı ve akıl almaz bir süratle cereyan ediyor. Bir hafta içinde Rus Büyükelçisi suikasta kurban gitti. Suriye’de 6 yıldan beri devam eden savaşı bitirmeye yönelik “Moskova Deklerasyonu” yayınlandı ve ABD masadışı bırakıldı. NATO Genel Denetçisi Yves Chandelon’un Belçika’da arbasında başından vurularak öldürüldü. Tupolev Tu-154 Rus uçağı kalkıştan hemen sonra düştü ve çoğunluğu asker 92 kişi öldü. Rus petrol şirketi Rosneft’in yöneticisi ve Putin’in yakını Oleg Erovinkin arabasında ölü bulundu. Katar İsviçreli Glencore şirketi ile beraber 11 Milyar dolar karşılığında Rosneft’in yaklaşık yüzde 20’lik bir bölümünü satın almış ve Rusya’nın sıkışan nakit ihtiyacını karşılamıştı.
ABD ile Rus gizli servisleri arasında meydana gelen bu sıcak çatışmalar daha ne kadar devam edeceği bilinmez. Bir o taraftan bir bu taraftan kelleler koparılıyor ve iş çok ciddi. O kadar ki Rus yetkililer 11 Eylül saldırısının bizzat ABD gizli servisi tarafından yapıldığını ve ellerindeki görüntüleri açıklayacaklarını dahi söylemekten çekinmiyorlar. Demek ki iş çok ciddi.
ABD ile Rusya arasındaki gerginlik geçen sene de zirveye çıkmış Rus yolcu uçağının Sina Yarımadası üzerinde düşmesi ile 217 yolcu ölmüştü. ABD gizli servisinin en rahat yapabildiği suikastlar genellikle uçak düşürme şeklinde oluyor. Ne ilginçtir ki 11 Eylül saldırılarında olduğu gibi uçaklar ABD’nin işine yarayacak ve emellerine hizmet edecek şekilde aniden düşüveriyor. Bu konuda çok tecrübeliyiz zira Eşref Bitlis’in ABD’nin PKK’ya yardım etmesini bildiği için şehit edildiğini bugün rahatlıkla söyleyebiliyoruz.
Şimdi gelelim Feto meselesine, elbette canlı olarak veya ölmek üzere hasta edilmiş bir şekilde Türkiye’ye verilebilir. Fakat ihtimaldir ki Feto’yu temizlemek için Rus gizli servisine yol açılacak. Çünkü bu yolda döşenen taşlar ve zamanlama çok uygun. Ruslarda dünyanın gelmiş geçmiş en büyük yalancısını ve din yıkıcısını ortadan kaldırmaya çalışacak.
Elbette bu işi CIA’nın yapması da mümkün. Lakin Feto’nun ABD sınırları içinde bulunması ve öldürülmesi, yıllarca ortak insanlar üzerinden işbirliği yapan her iki tarafa da ciddi zarar verebilir.
Trump’ın 20 Ocak 2017’de görevi teslim almasına kadar geçecek olan bu üç hafta çok kritik. Yeni bir yönetim bütün ezberleri bozacak gibi hareket ediyor. Sonuçlarını pek yakında görme imkânına kavuşacağız, vesselam…   

Yazarın Diğer Yazıları