Dr. Vehbi Kara

Feto'yu Ruslara İhale Edebilirler (1)

Dr. Vehbi Kara

  • 624

ABD’nin Feto yüzünden başı iyice sıkışmış durumda. Fırsat bulur bulmaz yapacakları işlerin başında FETÖ örgütünün lideri F. Gülen’in bir şekilde ülkeden çıkarılması gelmektedir. Zira dünya kamuoyu, Feto’cu darbeyi destekleme hususunda hiç şüphe duymuyor. Ayrıca Suriye konusu başta olmak üzere daha birçok önemli konuda ABD yönetimi fena halde çuvallamış durumda. Obama’nın liderliği ciddi anlamda sorgulanmakta ve beceriksizlikle itham edilmektedir.
Feto’dan kurtulmayı kafasına koyan ABD, bunu canlı mı yoksa cansız mı yapma konusunda büyük bir tereddüt geçiriyor. Çünkü eğer canlı olarak ülkeden çıkardığı takdirde bülbül gibi konuşup CIA operasyonlarını deşifre etme ihtimali var. Dünyanın 100’den fazla ülkesine yayılmış olan FETÖ okullarının ABD gizli servislerine hizmet ettiğinden kimse şüphe duymuyor. Okul görünümünde her türlü casusluk faaliyeti yapan bu okullar bulunduğu ülkeler için ciddi birer tehdit durumuna gelmiştir.
ABD gizli servisleri ile bu kadar içli dışlı olmuş bir örgütün ve liderinin tasfiye edilmesi artık mecburiyet haline gelmiştir. Çünkü mızrak çuvala sığmıyor. 15 Temmuz 2016 Darbesinin başarısız olması ABD için affedilemez bir olaydır. Zaten dünyanın her yerinde ciddi sıkıntılar yaşamakta iken bir de bu taşınacak bir yük olmaktan çıkan FETÖ liderini bertaraf etmek şu anda Obama yöneticilerinin en öncelikli işlerinin başında yer alıyor. Zira 20 Ocak 2017’de işbaşına geçecek Trump yönetimi, Obama’nın ipliğini pazara çıkaracakmış gibi beyanlar veriyor.
Feto’nun bertaraf edilmesi için akla gelen ilk yöntemlerden bir tanesi bu morto edilme işini Rus Gizli servisine ihale etmek olmalı. Çünkü bu kadar göstere göstere Büyükelçi cinayeti yapılmaz. Türkiye-Rusya ilişkilerini bozmaktan daha ziyade Rus ajanlarını kışkırtarak Feto’yu temizlemek için çaba sarf ettikleri çok açık bir şekilde görünüyor.
Sadece Rus büyükelçisinin FETÖ unsurlarınca öldürülmesi değil son bir hafta içinde meydana gelen olaylar çok sıradışı ve akıl almaz bir süratle cereyan ediyor. Bakın bir hafta içinde neler oldu:
1. 19 Aralık 2016’da Rus Büyükelçisi suikasta kurban giderken aynı saatlerde Berlin ve Zürih’te iki terör saldırısı düzenlendi. Berlin’de Noel kutlamaya hazırlanan Hristiyanlara karşı TIR’la saldırı düzenlenirken Zürih’te ise camiye saldırıldı. 
2. 20 Aralık 2016’da Suriye’de 6 yıldan beri devam eden savaşı bitirmeye yönelik “Moskova Deklerasyonu” yayınlandı ve ABD masadışı bırakıldı.
3. 22 Aralık 2016’da NATO Genel Denetçisi Yves Chandelon’un Belçika’da arbasında başından vurularak öldürüldüğü açıklandı. Halbuki olay 16 Aralık’ta cereyan etmişti.
4. 25 Aralık 2016’da ise Tupolev Tu-154 Rus uçağı kalkıştan hemen sonra düştü ve çoğunluğu asker 92 kişi öldü. Bunlardan bir tanesi general Vladimir İvanovski idi.
5. 27 Aralık 2016’da ise Rus petrol şirketi Rosneft’in yöneticisi ve Putin’in yakını Oleg Erovinkin arabasında ölü bulundu.
6. Aralık ayı başında ise Katar İsviçreli Glencore şirketi ile beraber 11 Milyar dolar karşılığında Rosneft’in yaklaşık yüzde 20’lik bir bölümünü satın almış ve Rusya’nın sıkışan nakit ihtiyacını karşılamıştı.
 

Yazarın Diğer Yazıları