Dr. Vehbi Kara

Feto'cu Amiraller Nasıl Bu Hale Geldiler? (2)

Dr. Vehbi Kara

  • 651

~~Yine Bahriye mektebinde iken neler yaşadık bunlara devam edelim.
Kandil akşamlarında namaz kılan arkadaşlarım olurdu. Spor odası dediğimiz boş olan bir yerde namaz kılar, ibadet ederdik. Fakat bu mübarek gün ve gecelerde namaz kılan arkadaşlarımın sayısı zaman geçtikçe bir bir azalıyordu. Nitekim öyle bir zaman geldi ki kandil gecelerinde dahi namaz kılan Türk öğrenci kalmamıştı. Feto’cular faşist  generallerin baskılarından ve yasaklamalardan yararlanıp bir çok öğrenciyi namaz kılmaktan ve oruç tutmaktan alı koyuyorlardı. Bir taraftan baskı ve zorlama diğer taraftan fitne ve münafıklık öyle bir sonuç doğurmuştu ki sonunda açıktan namaz kılan öğrenci kalmamıştı. Bu durum çok rahatsız ediciydi.
Namazını terk eden öğrenciler arasında çok başarılı olanlar da vardı. Bir gün bunlardan birisine “bak namaz dinin direğidir, namaz kılanın bütün dünya işleri ibadet gibi olur, Kuran’da yüzden fazla ayet namazı emrediyor” diye laf anlatmaya kalktıysam da bir türlü dinletemedim. Bana “ima ile namaz” kılmak gerektiğini söyledi. Bunun “dinen caiz olmadığını” söyleyince bana “hiç kılmamaktan daha iyidir” dedi. Ben de “hayır, bu doğru değil. Çünkü namaz kılmamış olsan dahi eve gidince kaza edip dua edersin, Allah’tan af dilersin lakin bu şekilde namazı keyfine göre kıldığın zaman büyük bir günaha girersin” diyerek caydırmaya çalıştım.
Namazın bu şekilde tağyir edildiğini (Allah’ın emrettiğini kaldırmak) buna kimsenin hakkının olmadığını söyledim. Maalesef beni dinlemedi üstelik kaç kişiyi de bana karşı namaz yüzünden hatalı davrandığım için arkadaşım iken düşman etti. Şöyle dediğini işittim. "Aman Vehbi’den uzak durun. Bu ahmak namaz kıldığı için okuldan atılacak, size de zararı dokunur”.
Nitekim dindar görünen kaç arkadaşım cin çarpmış gibi benden kaçıyor konuşmaktan dahi çekiniyordu.
Okulda bir hayli sayıda komünist öğrenci vardı. Bunlar aynı Feto’cular gibi abileri tarafından beyinleri yıkanır, kendilerince örgütlenmeye çalışırlardı. Feto’cularla beraber bir de bunlarla uğraşıyordum. Önceden her türden olan bu komünistlerle zaten kavgalı idik. Öylesine çoktular ki; Lenincisinden-Maocusuna, Enver Hocacısından en anarşist Marksistine kadar hepsi ile çatışıyorduk. Okul yöneticileri ve öğretmenler komünistleri destekler bunlara toz kondurmazlardı. 1970’li yıllarda niçin anarşi ve terör eylemleri olduğunu benim nesil gayet iyi bilir. O yıllarda Filistin kamplarında yetişmiş teröristler dahi bulunurdu.
Bazen kavgalarımız söz boyutlarını aşar yumruk yumruğa dövüşürdük. Rahmetli annem hafta sonu eve geldiğimde dudağımın şiştiğini görünce çok üzülmüştü. Her ne kadar bunun sebebinin başka olduğunu söylemiş inkar etmiş isem de pek inandıramamıştım. Şimdi bunlara bir de Fetocular ilave olmuş üstelik bu komünistlerle can ciğer kuzu sarması olmuşlardı. Nitekim 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde de bu işbirliğini gördük. Can Dündar denilen gazeteci kılıklı kişi FETÖ’nün MİT tırları operasyonlarında baş rol oyuncusu olmuş FETÖ-Kamalist ortaklığını apaçık göstermişlerdi. Hatta 15 Temmuz darbesinde “Yurtta Sulh Konseyi” adı ile beyannameyi TRT televizyonlarında okutmuşlar darbecilikte ortak olduklarını aşikâre utanmadan göstermişlerdi.
Ne de olsa “amaca giden her yol mubahtır”. Marksistlerle Feto’cular arasında ortak bağ çoktur. Yalancılık, sinsilik ve takıyyecilik bunların esas karakteridir.
Şiiler bunları yani Marksist-Feto’cuları görünce takıyye konusunda çok utanmışlardır, vesselam…
 

Yazarın Diğer Yazıları