Dr. Vehbi Kara

Feto'cu Amiraller Nasıl Bu Hale Geldi? (5)

Dr. Vehbi Kara

  • 713

Deniz Kuvvetlerinde amiral olmak için din düşmanlığı yapmak ve çok fazla sayıda askeri ordudan atmak gerekiyordu. Kim bu ahlaksızlığı yaparsa terfi ediyor vicdanı elvermeyen subaylar ağzı kuş tutsa dahi amiral olamıyordu. Bu durum halen dahi böyledir. Dine ve dindarlara sövmek terfide en esaslı yükselme aracıdır.
Feto darbesine giden yolda akıl almaz yollar deneniyordu. Bir tanesi çok ilginçtir, onu anlatayım.
Feto’cu bir Yüzbaşı, Karamürsel Eğitim Merkezinde kursta iken beni yanına çağırdı. Yanında da bir öğretmen binbaşı vardı. Bana heyecanla bir şeyler anlatmaya çalışıyordu. Dedi ki: “Vehbi Üsteğmenim bak bir ilaç çıkmış bunu alkollü içkinin içine atınca alkolü kaldırıyor, dibine çekiyor”. Yani bunu içkinin içine atarak zıkkımlanabilirsin…
Bu yüzbaşıya uzun uzun içki içmenin büyük günahlardan olduğunu eğer bunu bir kez yapar isen hemen arkasından yeni tavizler geleceğini söyledim. “Böyle konularda taviz verilmez zira elini versen kolunu, kolunu versen gövdeni isterler” diyerek içki konusunda gemi komutanları ile sert tartışmalara girdiğimi ve hiç birisinde bana içki içiremediklerini anlattım. Eğer ordudan atarlar ise “rızkı veren Allah’tır, bir kapı kapar bin kap açar” diyerek bu tavizkar ve tehlikeli oyundan kurtarmaya çalıştım.
Fakat mosmor oldu. Üstelik yanındaki binbaşı öğretmenimiz de bana hak vererek bu davranışların çok çirkin ve yanlış olduğunu söyledi. İşte Feto bu şekilde askerlerin kanına giriyor onları aldatıyordu. Bir sınıf arkadaşım (bu amiral olmamıştı) öğrenci iken Fetocu bilinirdi, alkolik olmuştu. Ona ne kadar nasihat etti isem beni dinlemiyor ben konuştukça bir ilahi mırıldanarak adeta benimle dalga geçiyordu. Yuvasını yıkmış dindar görünmemek için türlü türlü hallere girmişti. Perişan bir durumda olduğu halde hala inat ediyor “dediğim dedik çaldığım düdük” diyerek Feto’nun büyüsüne nasıl kapıldığını yaşantısı ile ispat ediyordu. 
İşte 15 Temmuz 2016 Darbesi bütün bu Kamalist ve Feto’cu askerleri deşifre etti. Darbede aktif rol alarak sap gibi ortaya çıktılar. Bizim sınıf arkadaşı ise genel Kurmay Başkanına “şu darbe bildirisini imzala hepimiz rahat edelim” diyecek kadar haşhaş yutmuştu. Ulan sen denizcisin ne halt yemeye havacıların karargâhında bulunuyorsun?”
30 sene önce bu insanların büyülendiklerini görüp her türlü fitne ve fesada alet olacaklarını bildiğim için bahriye görevim esnasında bu Feto’cularla hep mücadele ettim. Kamalistler, komünistler ise “bunların tarzı işimize gelir” dindar insanları ordudan temizleyip kolayca darbe yaparız diye FEÖ örgütüne yardımcı oldular.
Balyoz ve Casusluk davaları açılıp suçlu suçsuz birçok askeri ordudan atınca uyandılar ama biraz geç oldu tabii ki. Şimdi kendi semirtip büyüttükleri FETÖ örgütüne sövmekte bir beis görmüyorlar. Bunlar da en az Feto kadar haindir alçaktır. Bu faşist darbecilerin sözlerine inanıp kananlar da saftır ahmaktır. Adama sormazlar mı bunları niçin semirtip bu hale getirdiniz? 10 Binlerce dindar askeri sırf başörtülü eşleri olduğu için ordudan atmak hangi vicdana sığar.
Kısaca söylemek gerekirse Feto’nun bu hale gelmesinde Kamalistler başrolü oynamış kendinden gördükleri Feto bunlara kazık atınca bir parça uyanmışlardır. Yine de büyük bir kesim FETÖ ile beraber hareket edip “Yurtta Sulh Konseyi” adına 15 Temmuz darbesini gerçekleştirmiştir. Bütün bunlardan ibret alınmalıdır, vesselam…

 

Yazarın Diğer Yazıları