Dr. Vehbi Kara

Değiştirilmesi Teklif Dahi Edilemez Anayasa

Dr. Vehbi Kara

  • 672

12 Eylül 1980 darbecilerinin ülkemize yaptıkları kötülüklerin en başında halen mevcut olan anayasa vardır. Bu anayasaya öyle bir madde koydular ki insan kendini “ayıptır yahu!” demekten alıkoyamıyor.
Tereyağından kıl çeker gibi kolaylıkla darbe yaparak nam salan ve dillere destan olan Kenan  Evren, dünyada eşine benzerine rastlanılmayacak derecede küstahlıkla anayasaya “değiştirilemez” hatta “değiştirilmesi teklif dahi edilemez” maddeleri koymuştur. İşin daha kötüsü ise bu faşist anayasa 1882’den beri yani tam 34 senedir yürürlüktedir. Evet, bir çok maddesi değişerek yamalı bohçaya dönmüştür lakin değiştirilmesi teklif dahi edilemez olduğu için olsa gerek hala yürürlükte kalmayı başarmıştır.
Peki, Atatürk ilkeleri adı verilen ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez bu anayasa maddeleri haşa Kuran ayeti midir ki bunu değiştirmeye kimse yeltenemiyor?
Kuran-ı Kerim, Allah kelamı olup muhafaza altındadır. Hiçbir güç onu değiştiremez. Nitekim değiştirmeye çalışan nice zavallı daha dünyada iken kahru perişan olmuştur. Halbuki, Hristiyan Papazlar ve Yahudiler, kutsal kitaplardan olan İncil ve Tevrat’ı kendi istek ve arzularına göre tahrif edip değiştirmişlerdir. Bu yüzden Hristiyanlık ve Musevilik dini geçerliliğini kaybetmiştir. Bu yüzden Allah katında kabul edilen tek din İslam’dır. Şimdi şu suali de sormak lazım: Faşist anayasacılar acaba bu kutsal metinler gibi tahrif edilip değiştirilmesinden mi korktular acaba?
Şimdi gelelim şu değiştirmem diye diretilen mevcut anayasamıza ve maddelerine. Yahu bu anayasa sonuçta faşist bir darbecinin başka bir alternatif ortaya konulmadan zorla kabul ettirdiği bir darbe anayasasıdır. Halkımız sırf şu faşist darbeciler bir an önce defolup gitsin diye kabul etmiştir. Yoksa “değiştirilmesi teklif dahi edilemez” metni olan bir anayasayı hangi toplum kabul eder. Hele hele Kuran’ı korumak için hayatını seve seve feda eden Türk Milleti, normal şartlar altında bu faşist anayasayı kabul eder mi?
Bu ne biçim cesarettir ki değişmesi teklif dahi edilemez olan Kamalizm ilkelerini kutsal metin gibi anayasaya koyabiliyorsun. Hadi bu Amerika ve dalkavuklar tarafından şımartılmış Evren budalasını anladık, küstah ve akılsızdır. Peki, ondan sonra iktidara gelen ve 34 yıldan beri dünyada eşi benzeri olmayan faşist maddeleri hem de 34 yıl boyunca muhafaza eden milletin temsilcilerine ne demeli?
Hadi mangalda kül bırakmayan partiler ve onların korkusuz, cesur milletvekilleri bu işi beceremedi, ya demokrasi nutukları çeken akademisyen ve tarihçileri nereye koyacağız. Bilimin namusunu kim koruyacak bu memlekette?
Basında köşelerine kurulmuş kimseyi beğenmeyen, burnundan kıl aldırmaz ve her şeyi en iyi şekliyle bilen köşe yazarlarına sormak gerekmez mi? Sizin mideniz bu faşist anayasayı nasıl kaldırıyor?
Televizyonlarda ahkâm kesen sunuculara bu fenalığı anlattırmak için ne yapmalı? İlahi kelam diye yutturulan faşist anayasa metinlerini eleştirmek için çok yüklü maaş verilmesi mi gerekir? Hiç olmaz ise bir iki kelam edip “artık bu anayasa değişmesi lazım” dedirtmek için ne yapmalıyız acaba?
Peki, başımıza din âlimi diye çıkıp papaz felsefesi ve yorumları ile konuşan teologlara ne demeli? Bunlar hiç utanmıyor mu ki; yahu sadece Allah kelamı için “değiştirilmesi teklif dahi edilemez” cümlesi kurulabilir, desinler. Bunlara da mı bol maaş, kat ve yat vermeli? Belki bu sayede görevleri olan dini emir ve yasakları söyleyebilirler, ne bileyim?
Her ne ise… Bütün bu laf ebelerini bir kenara bırakıp bu konuda yazı yazmayı sürdürmeye devam edelim. Aksi takdirde gelecek nesiller bizimle dalga geçip bu perişan halimize çok gülecekler, vesselam…  

Yazarın Diğer Yazıları