Rekorlar mitingi... Milyonlar 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde buluştu

Türkiye, millet ve devletin el birliği ile püskürttüğü 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından tarihinin en büyük mitingine imza attı. Milyonlarca insan İstanbul Yenikapı'daki 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde buluştu.

  • 2859

NATO ve ABD destekli FETÖ'nin darbe girişimine karşı milyonlar ayağa kalktı.

Türkiye, tarihinin en büyük mitingini gerçekleştirdi, 5 milyon kişi Yenikapı'da buluştu.

Türkiye'nin dört bir yanından milyonlarca insan miting için Yenikapı'ya aktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Yenikapı Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne, eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Mitingde; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, eski başbakanlar Ahmet Davutoğlu, Tansu Çiller, Yıldırım Akbulut ile  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Hüseyin Özürgün de hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından, şehitler için dua edildi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım ile TBMM Başkanı Kahraman’ın konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara hitap etti.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bakmadan Geçme