Rehin alınan Orgeneral Akar 20 saat boyunca ne yaptı?

MİT, Emniyet, Özel Kuvvetler, Cumhurbaşkanlığı ve bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayypip Erdoğan'ı hedef alan darbe girişimi, devletin ve milletin sağ duyusu, basının da desteği ile bastırıldı.Peki FETÖ'cüler bu darbe girişiminde bulunurken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, neden 20 saat boyunca kayıptı? Akar, rehin alındığı 20 saat boyunca neler yaşadı? Darbeciler, Akar'ın boğazını sıkıp başına silah dayamış!

  • 1907

Türkiye 15 Temmuz 2016 Cuma günü tarihinin en kalleş darbe girişimine  sahne oldu.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) TSK içindeki subay ve astsubayları, milletin tankını, tüfeğini millete çevirip masum insanları katlederek darbe girişiminde bulundu.

MİT, Emniyet, Özel Kuvvetler, Cumhurbaşkanlığı ve bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayypip Erdoğan'ı hedef alan darbe girişimi, devletin ve milletin sağ duyusu, basının da desteği ile bastırıldı.Peki FETÖ'cüler bu darbe girişiminde bulunurken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, neden 20 saat boyunca kayıptı? 

Rehin alınan Orgeneral Akar 20 saat boyunca ne yaptı?

Özel'in yokluğunda neden yerine vekaleten 1. Ordu Komutanı atandr?

Çünkü darbeciler, Orgeneral Özel'i kalleşçe esir almışlardı.

Peki rehin alınan Orgeneral Akar 20 saat boyunca ne yaşadı?

İşte o gecenin perde arkası...

Öncelikle şunu söylemek lazım ki Orgeneral Hulusi Akar'ın rehin alınmasının arkasında yakınındaki bazı isimlerin ihaneti var.

Darbe teşebbüsünün başlamasıyla Genelkurmay Başkanlığı Karargahında hareketli saatler yaşandı.

Darbeciler önce Orgeneral Akar'ın korumalarının bulunduğu katın demir kapıları kilitledi. O esnada çıkan arbedede komutanın korumalarından bazıları vuruldu.

Ardından darbeci subaylar, Akar'ı gözaltına almaya kalkıştı. Darbe girişiminde bulunan FETÖ'cü subay ve astsubaylar, Orgeneral Akar'a darbe bildirisini de imzalatmaya çalıştı. Akar buna karşı çıktı. Akar, derdest edildikten sonra Akar'ın başına silah dayandı. Bununla da yetinmedi darbeciler, Akar'ın boğazı kemerle sıkıldı.

Peki rehin alınan Orgeneral Akar 20 saat boyunca ne yaşadı?

Darbe girişimi gecesi karargahta yaşananlar

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın boğazındaki darp izinin nedeni belli oldu. Orgeneral Hulusi Akar Genelkurmay Karargahı'nda derdest edildikten sonra boğazının kemerle sıkıldığı ortaya çıktı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay Karargahı'nda derdest edildikten sonra 20 saat alıkonuldu.

Orgeneral Hulusi Akar dün Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'la kameraların karşısına geçtiğinde boğazındaki darp izi dikkat çekti.

TBMM'de dün yapılan olağanüstü toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katılmıştı. Akar'ın boğazını üniformasıyla kapattığı görülmüştü.

Darbecilerin TRT'de okuduğu bildiriyi Genelkurmay Başkanı Akar'a imzalatmak için başına silah dayadıkları da belirlendi.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın özel kalem müdürünün de cuntacılar arasında olduğu öne sürüldü.

Bakmadan Geçme