Pes doğrusu! Kaçak kurslar hibeden faydalanırken ruhsatlılar faydalanamıyor!

Kovid-19 salgınının ekonomiye, reel sektörü olumsuz etkilerini asgariye indirmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Mayıs'ta açıkladığı destek paketlerine ilişkin olarak özel kurs sahiplerinden eleştiri ve öneri geldi.

  • 868
Pes doğrusu! Kaçak kurslar hibeden faydalanırken ruhsatlılar faydalanamıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AKAJANS -  Pandeminin ekonomiye, reel sektörü olumsuz etkilerini asgariye indirmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Mayıs’ta açıkladığı destek paketlerine ilişkin olarak özel kurs sahiplerinden eleştiri ve öneri geldi.

Bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacak 1 milyon 150 bini aşkın işletme arasında yer alan özel kursların üye olduğu Tüm Özel Öğretim Kurslar, Hizmet İçi Eğitim Merkezleri, Dershaneler ve Etüt Eğitim Merkezleri Birliği Derneği (Öz-Kur-Der) konuya ilişkin olarak Akajans’a bir açıklama yaptı.

Akajans'ın haberine göre, Öz-Kur-Der Genel Başkanı Hilmi Alpan, “şirket sahibi kursların hibeden faydalanamadığını” bildirdi.

Alpan şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımızın açıkladığı üzere kurslar hibe destekten 3 bin lirayı, eğer şirket iseler alamıyor. Gelir vergisi mükellefi ise alabiliyor. Bu adil olmayan bir durum. Ancak vahim olan kurs ruhsatı olmayan kaçak kurslar da var ki bunların sayısı ruhsatlı kurslardan fazla. Eğer yardım yapılacaksa kurs ruhsatları sorgulanmalı MEB’e bağlı olmayanlar almamalı. Şirket sahibi ruhsatlı kurslar alamazken kaçak, gelir vergisi mükellefi kurslara verilmemeli.”

Üç biner lira hibe alabilecek faaliyet kodlarının açıklandığını hatırlatan Alpan, “Bunların içinde destek alamayandan çok ruhsatsız kaçak kurs var. Maliye ruhsat sorgulamadan nace kodu ile kayıt yapıyor. Araştırılsın, şirket olan kurslar kira yardımı gelir kaybı desteği ve diğer desteklerden yararlanamadı. Kaçak ruhsatsız kurslar faydalandı” değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme