Mobilyadaki KDV indirimi hem istihdamı hem de satışları artırdı

Şubat ayında hayata geçirilen ve sektörde yaşanan hareketlilik dolayısıyla uzatılan mobilyadaki KDV indirimi, 30 Eylül'de sona erecek. Ancak sektör temsilcileri mobilyaya uygulanan indirimin devam etmesinden yana. Mobilya sektöründe örgütlü olan Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Tuncay Dolu yaptığı açıklamada 'KDV indirimiyle birlikte sektöre hareket geldiğini, istihdam ve satışlarda %40 artış olduğunu söyleyerek indirimin devam etmesini talep ediyoruz' dedi.

  • 1415

Şubat ayında hayata geçirilen ve sektörde yaşanan hareketlilik dolayısıyla uzatılan mobilyadaki KDV indirimi, 30 Eylül'de sona erecek. Ancak sektör temsilcileri mobilyaya uygulanan indirimin devam etmesinden yana. Mobilya sektöründe örgütlü olan Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Tuncay Dolu yaptığı açıklamada "KDV indirimiyle birlikte sektöre hareket geldiğini, istihdam ve satışlarda %40 artış olduğunu söyleyerek indirimin devam etmesini talep ediyoruz" dedi.

 

Mobilya ürünlerinde yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülen ve 30 Eylül'e kadar uzatılan KDV indirimiyle iyi bir dönem geçiren mobilya sektörü temsilcileri KDV indiriminin devam etmesini istiyor. Hem istihdam açısından hem de satışlar açısından KDV indirimini değerlendiren Mobilya sektöründe örgütlü Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Tuncay Dolu 7 ay süren indirim sürecini değerlendirdi.

 

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Tuncay Dolu, hayata geçirilen KDV indirimiyle birlikte istihdam ve üretim de yüzde 40 büyüme yaşandığını bunun da satışlara yine aynı oranda olumlu etki yarattığını söyledi.

 

MOBİLYA SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM EN AZ YÜZDE 15 ARTAR

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2017 Temmuz ayı istatistiklerine göre sektörde istihdamın 2017 yılının ilk yarısına göre yaklaşık yüzde 7 arttığını ifade eden Dolu, indirim süresinin uzatılmasıyla beraber bu oranın yıl sonuna kadar yüzde 15 lere ulaşacağını söyledi.

Sektörün 2023 hedefleri kapsamında şuan 2 milyon dolar olan Mobilya ihracatının 25 milyon dolara çıkarılmasını hedeflediklerini belirten Tuncay Dolu, bunun ancak bu tür teşviklerle, Kamu yükünün azaltılması, istihdamın arttırılması ve marka değeri olan işletmelerin çoğalması ile oluşabileceğini ifade etti. 2009 yılındaki yine mobilya sektörüne uygulanan indirimi ve sektördeki yüzde 30 büyümeyi hatırlatan Sendika temsilcisi Tuncay Dolu, Mobilya ürünleri hammaddelerinin yüzde 40'ının yurtdışından ithal edilmesi, döviz kurundaki artışlar ve uluslararası rekabet de göz önüne alındığında KDV indirimin devam etmesi gerektiğini belirtti.

 

MOBİLYA SATIŞLARINDA YÜZDE 40 ARTIŞ YAŞANDI

 

Marka değeri olan Mobilya firmalarının cirolarının yüzde 30 ila 40 arasında arttığını söyleyen Dolu, hayata geçirilen indirimin tüketici üzerinde olumlu psikolojik etki yarattığını bununla beraber satışların da kat kat arttığını ifade etti.

 

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Tuncay Dolu, tekstil sektöründe olduğu gibi mobilya sektöründe de KDV oranın yüzde 8'e sabitlenmesinin, sektörün 2023 hedefleri kapsamında önemli fayda sağlayacağını bildirdi.

Bakmadan Geçme