Mısır'da Ulusal İttifak'tan gösteri çağrısı

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, yaklaşan 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümü nedeniyle gösteri çağrısı yaptı.

  • 612

KAHİRE

Mısır'da, 25 Ocak 2011'de Tahrir Meydanı'nda başlayan halk gösterilerinin yıl dönümü yaklaşırken yarından itibaren her cuma 'devrim bir araya getirir' adı altında gösteri düzenlenme çağrısı yapıldı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nden yapılan açıklamada, 'Ülkenin ilk demokratik sivil yönetimini deviren askerin zulmünden bizi yakın zamanda kurtarma ümidi veren şanlı ocak günleri geldi. Kahramanlık ve onuru bize getirerek ortalığı aydınlatan ocak ayının ruhunu geri getirmeye bugün ne kadar da çok ihtiyacımız var' ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde ve yarından itibaren her cuma 'devrim bir araya getirir' adı altında gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunulan açıklamada, 'Bizi daha önce bir araya getiren devrimin bizi bugün yeniden toparlaması mümkün. Askeri yönetimin temelini sarsan ve başını koparan devrimin bugün diğer parçalarının da devrilmesi mümkün' ifadesine yer verildi.Muhabir: Hüseyin Mahmud www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme