Huawei P9'un Geekbench Skoru Şaşırtıyor

Huawei'nin sonraki nesil amiral gemisi telefonu Huawei P9, Kirin 950 ile birlikte Geekbench multi-core testinden rekor puanla ayrılıyor. 

  • 681

Huawei'nin sonraki nesil amiral gemisi telefonu Huawei P9, Kirin 950 ile birlikte Geekbench multi-core testinden rekor puanla ayrılıyor.

Önce Çin pazarında daha sonra da global pazar adını iyi bir şekilde duyuran Huawei, kısa sürede dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri oldu. Bunun yanında şirketin Kirin serisi kendi tasarımı işlemcileri bulunuyor ve colorOS gibi projelerle kendi platformunu oluşturma çabası içerisinde.

Peki yeni nesil Huawei P9 nasıl olacak? Huawei bir süredir tepe modeli üzerinde çalışıyor. 8 çekirdekli Kirin 950 işlemci, Mali-T880 MP4 grafik birimi ve 4 GB ram ile desteklenen telefonun Geekbench sentetik testinden aldığı puan göz dolduruyor.

Model, tekil çekirdek testinden 2018 gibi iyi bir değeri yakalamış olsa da hala daha iyileri var; ancak asıl bomba çoklu çekirdek kısmında. Telefon, 7313 puan alarak yeni bir rekora imza atmış oldu. Daha önce Mate 8 ile AnTuTu'dan 94,250 alan Kirin 950'nin yeni modelde bir adım daha öteye taşındığını söylemek yanlış olmaz.

P9 geçtiğimiz gün tasarım fotoğrafları ile karşımıza çıkmıştı. Tasarımsal anlamda ciddi değişime gidilen modelde mekanik bir ana ekran tuşu ve çift arka kamera dikkat çekmişti. Tüm teknik detayları ile ilgi odağı haline gelen ve çıkışına gün saydığımız yeni modelin ön taraftaki fiziksel tuşunda parmak izi okuyucusu bulunacak. (O habere buradan ulaşabilirsiniz.) Tepe modelin Android 6.0 Marhsmallow desteğini de beraberinde getireceğini sözlerimize ekleyelim.

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme