Gülen'i terk eden edene... Etrafındakiler Kanada'ya kaçtı. Peki niye Kanada?

15 Temmuz'da, TSK üniforması giyen Mankurtlaşmış hainlerini kullanarak darbe girişiminde bulunan, darbenin de ötesinde Türkiye'yi işgal harekatını ABD ve NATO desteği ile yürüten Fetullah Gülen iyice yalnızlaştı. Gülen'in Pensilvanya'da kaldığı çiftlikte kendisine eşlik ve hizmet eden müritleri bir bir kaçıyor.

  • 5342

1857 Mt. Eaton Road in Saylorsburg, PA Pennsylvania... FETÖ ele başı Fetullah Gülen'in 1999 yılından bu yana kaldığı çiftlik evinin adresi...

15 Temmuz'daki darbe ve işgal girişiminin başarısızlıkla  ardından Gülen iyice yalnızlaştı.

Gülen'e bu çiftlik evinde hizmet eden yakın müritleri bir bir onu terk ediyor. Peki onu terk edenler nereye gidiyor? Kanada'ya... Neden? Çünkü Türkiye ile kanada arasında "suçluların iadesi anlaşması" bulunmuyor.

Kanada'ya kaçan FETÖ'nün ayakçı ve tetikçileri, Türkiye'ye iade edilme, hesap verme riskini de böylece bertraf etmiş oluyor.

Peki Gülen'in şu anda etrafında, çiftlikte kendisine biat ve hizmet eden kaç kişi kaldı?

Haber Platosu'nun ABD'deki kaynakları, bu sayının 5-6'ya düştüğünü ifade ediyor.

Kanada, Türkiye ile suçluların iadesi anlaşması imzalamayan ülkeler arasında yer alıyor. FETÖ darbecilerinden uyuşturucu kaçakçılarına, katillere kadar Türk adaletinden kaçan birçok suçlunun Kanada’da bulunduğu yıllardır konuşulan bir gerçek.

 

 

Bakmadan Geçme