Gazeteci Ali Ekber Ertürk yaşamını yitirdi

Ankara basınının renkli isimlerinden Ali Ekber Ertürk, yıllardır mücadele ettiği hastalığa yenik düşerek genç yaşta hayata veda etti.

  • 376

Ankara basının renkli isimlerinden Ali Ekber Ertürk, yıllardır mücadele ettiği hastalığa yenik düşerek genç yaşta hayata veda etti.

Çalıştığı Sözcü gazetesi Ertürk'ün vefatını şöyle duyurdu:

"SÖZCÜ Ankara Bürosunda muhabir olarak çalışan, mesai arkadaşımız Ali Ekber Ertürk'ü (54), yakalandığı amansız hastalık sonucu kaybettik. Sivas'ta toprağa verilecek olan Ertürk için yarın SÖZCÜ Gazetesi önünde ve Tuzluçayır Cemevinde tören düzenlenecek."

Gazeteci Ali Ekber Ertürk yaşamını yitirdi

 

 İLK KAĞIDI YAPAN CAİ LUN'UN MEZARINI ZİYARET ETMİŞTİ

Ali Ekber Türk, Ankara medyasının renkli isimlerinden biriydi... Takvimler 17 Mayıs 2016'yı gösterdiğinde Ertürk renkli bir haberin de konusu olmuştu. İHA'nın da servis yaptığı habere göre, Ertür'ün de aralarında bulunduğu bir grup gazeteci, 2. İpek Yolunda Xinjiang etkinliği kapsamında Çin’in tarihi Xi'an (Şian) şehrinde bulunan ilk kağıdı yapan Cai Lun'un mezarını ve Kağıt Kültürü Müzesini ziyaret etmişti.
Türkiye'den geziye katılan Sözcü muhabiri Ali Ekber Ertürk, bir gazeteci olarak kağıdı bulan Cai Lun'un mezarını ziyaret etmenin çok duygulandırıcı olduğunu söylemişti. Türk, Afgan ve Mısırlı gazeteci, araştırmacı ve yazarların bulunduğu heyet üyeleri;  Lun'un hayatına dair bilgi edindi, kağıdın en eski üretim yöntemini gözlemledi. Konuklar, ayrıca kendi ürettikleri kağıtları kullanarak, Çince karakter yazmayı öğrenmişti.

 

Ankara gazeteciliğinin tecrübeli isimlerinden ve 7 yıldır Sözcü gazetesinde görev yapan Ali Ekber Ertürk, Günaydın, Sabah, Akşam, Star gazetelerinde çalıştı.

Uzman siyaset muhabiri Ertürk, Milli Görüş konusunda uzman birkaç gazeteciden biriydi. 

Gazeteci Ali Ekber Ertürk yaşamını yitirdi

Ali Ekber Ertürk, Milli Görüş çizgisindeki partilerden Refah Partisi (RP), Fazilet Partisi (RP) Saadet Partisi ve AK Parti'yi de yakından takip etti.

Ertürk aynı zamanda duayen parlamento muhabirlerinden biriydi.


Son olarak Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından “Rektörün Torpili” haberiyle ödüle layık görülen Ali Ekber Ertürk, ödülünü, Ekim 2021'de düzenlenen törende merhum gazeteci-yazar Mustafa Ekmekçi’nin eşi Aldoğan Ekmekçi'den almıştı.


Başarılı birçok habere imza atan Ertürk, yazdığı haberlerle onlarca ödüle layık görüldü. En son 25 Ekim 2021'de “Rektörün Torpili” haberi nedeniyle Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından yılın başarılı gazetecisi ödülünü kazandı. Ertürk'ün “Güneşin Evlatları” ve “Tehlikeli Bir Muhabirin Anıları” adlı iki kitabı da bulunuyor.

Hanife Ertürk ile evli olan Ali Ekber Ertürk'ün Aren (7) ve Hezal (8) adlı iki çocuğu da vardı. Vefat haberini öğrenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hanife Ertürk'ü arayarak başsağlığı diledi.

Bakmadan Geçme