Fetullahçı kamikaze darbeyi 4,5 ay önceden haber verdik!

Haber Platosu, FETÖ'nün darbe girişimini emekli subay olan yazarı Dr. Vehbi Kara aracılığıyla 4,5 ay önce haber verdi. Kara, yazılarında 'geliyorum' diyen FETÖ'cü darbe girişimine karşı 15 Temmuz'dan aylar önce makaleleri ile uyarılarda bulunmuştu.

  • 8744

 (HABER PLATOSU - ÖZEL)

Haber Platosu'nun emekli subay olan yazarı Dr. Vehbi Kara, 15 Temmuz'daki FETÖ'cü darbeyi tam 4,5 ay önce 29 Şubat'ta haber vermişti.

Vehbi Kara, 29 Şubat'ta kaleme aldığı  "Kamikaze Fetullahçı Darbe"  başlıklı yazısı ile 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimin önceden öngörmüş, yetkilileri ve toplumu uyarmıştı.

Kara'nın uyarısı 29 Şubat tarihli yazıyla da sınırlı değil.  29 Şubat'tan sonra defalarca TSK'daki FETÖ etkisini ve darbe ihtimaline dikkat çeken yazılarla yetkilileri ve toplumu ayırdı Vehbi Kara...

İşte o yazıların kısa bir dökümü:

Kara, Fetullahçı darbe ihtimalini dile getiren ilk yazısını yazısını 29 Şubat'ta kaleme aldı. Hayli kapsamlı olan o yazının başlığı "Fetullahçı Kamikaze Darbe" idi. 

19 Mart'ta, 29 Şubat'taki yazısını yineleyerek adeta "Darbe geliyor, önlem alın" diye çığlık attı, yetkilileri ve kamuouyunu uyardı Kara... Bu seferki yazının başlığı "Yeni darbe planı" idi... 

TSK'daki FETÖ tehlikesinin boyutlarının kamu otoritesi de toplumdaa yeterince farkında değildi. Kara, bu yüzden 29 Mart'ta çarpıcı bir yazı daha kaleme aldı: "Orduyu Paralel Yapıdan Temizlemenin Yolları"

Ancak, Vehbi Kara gibi TSK'yı ve FETÖ'yü iyi analiz etmiş uzmanların, gözlemcilerin, vatanseverlerin uyarıları karşılık bulmadı; Türkiye beklenmedik bir anda beklemediği bir kanattan "darbe" yedi, 15 Temmuz'da FETÖ darbe girişiminde bulundu. Türk milleti, polisi ve kahraman askerleri ile bir kahramanlık destanı yazdı ve üzerine TSK üniforması geçirmiş teröristlerin darbe girişimini önledi.

Yazarımız Vehbi Kara, 15 Temmuz'daki terörist kalkışmadan sonra haklı olarak konuyu, "Yazmıştık, uyarmıştık ama dinletemedik" perspektifinden tekrar tekrar işledi.

Kara, 18 Temmuz'da, "Kamikaze Fetullahçı Darbeyi 5 Ay Önce Yazmıştım" başlıklı yazısı ile konuyu tekrar gündeme taşıdı.

Vehbi Kara, 30 Temmuz'da da 29 Şubat'taki yazısını tekrarladı ve o yazının altına çarpıcı bir not düştü.  "Kamikaze Fetullahçı Darbe" başlıklı o yazıyı da okumadan geçmemeli.

31 Temmuz'da tekrar kaleme aldı.  Şu notu düşerek: 

(Bu yazı aylar öncesinde defalarca yayınlanmasına rağmen ibret alınmayan gerekli tedbir alınmayan yazılardan diğer bir tanesidir. Bari bundan sonra ibret alınır diye tekrar yayınlıyorum)

İşte o yazı: "Silahlı Kuvvetlerdeki Fetullahçı Yapılanma"

 


Dr. VEHBİ KARA KİMDİR? 


Vehbi KARA, 1965 Yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta eğitimini yine İstanbul’da tamamladıktan sonra 1982 yılında Deniz Harp Okuluna girerek askeri öğrenci olarak eğitimine devam etti. 1986 Yılında Kontrol Sistemleri bölümünden Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun olduktan sonra Teğmen rütbesi ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı savaş gemilerinde ve karargâh birimlerinde deniz subayı olarak görev yaptı. Savaş gemilerinde güdümlü mermi ve top atışlarında birincilik kazanmıştır. 1997’de Yüzbaşı rütbesinde iken askerlik mesleğinden ayrıldı ve ticaret gemilerinde çalışmaya başladı. Gemi Kaptanı olarak çeşitli ülkelere ait 30’dan fazla ticari gemide görev yapmış çalıştığı firmalardan ödüller almıştır. 2011 Yılında Araştırmacı kadrosu ile İstanbul Üniversitesinde göreve başladı ve halen de bu üniversitenin Su Ürünleri Fakültesinde ve Mühendislik Fakültesinde denizcilikle ilgili meslek dersleri öğretmenliği görevini yürütmektedir. 1997 Yılında İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Bölümünde “Petrole Dayalı Stratejiler ve Uluslararası İlişkilerde Petrolün Rolü” isimli çalışması ile yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2015 Yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri Bölümünde “Çalışma İlişkileri Açısından Kapitalizm Sonrası Dönem: Malikiyet ve Serbestiyet Devri” başlıklı çalışması ile doktora eğitimini tamamlamıştır. Uzakyol Kaptanı yeterliliğinde gemi kaptanlığı, Denizci Eğitimci Belgesi ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği sertifikaları mevcuttur. Denizcilik, askerlik, tarih ve iktisat konularında çeşitli dergi, gazete ve internet sitelerinde makaleler yazan Vehbi KARA’nın “Bahriyede 15 Yıl” ve “Altı Ayda Altı Kıta” isimli iki kitabı bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır. 

 

Bakmadan Geçme