Fenerbahçe, Avrupa'ya veda etti!

Braga'ya 4-1 yenilen Fenerbahçe Avrupa Lig'ne veda etti.

  • 1063

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında Portekiz'inBraga takımına 4-1 mağlup olan temsilcimizFenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

İstanbul'da yapılan ilk maçta rakibini Mehmet Topal'ın tek golüyle geçen sarı-lacivertliler avantajlı çıktığı maçta skandal kararlara imza atan Hırvat hakem Ivan Bebek'in yanlı kararlarına kurban gitti.

Braga'nın 11. dakikada Ahmed Hassan'la attığı golde ofsaytı görmezden gelen Hırvat hakem, 66. dakikada Braga'ya bir penaltı armağan etti.

Kolunu toptan kaçıran Mehmet Topal'ın kasti olarak elle oynadığını belirten Ivan Bebek, hatalı penaltı kararı yetmezmiş gibi bir de Mehmet Topal'ı ikinci sarı karttan oyun dışı bırakarak Braga'nın ekmeğine yağ sürdü.

Penaltıyı Jouse ile gole çeviren Braga, Fenerbahçe'nin 10 kişi kalmasını iyi değerlendirdi ve bu golden 5 dakika sonra Nikola Stojiljkovic ile 3-1 öne geçti.

Bu dakikadan sonra çeyrek final için gole ihtiyacı olan temsilcimizde Vitor Pereira'nın üst üste değişiklikleri de çare olmadı.

70. dakikadan itibaren 1 kişi eksik oynayan temsilcimizin umutlarını bitiren gol 83. dakikada Volkan Demirel'in hatasında Rafa Silva'dan geldi.

Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra kalesinde gördüğü 3 golle sahadan 4-1 yenik ayrıldı ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

ALPER POTUK KIZARDI
Karşılaşmada Fenerbahçe'nin tek golünü 45. dakikada kaydeden Alper Potuk 86. dakikada yaptığı sert faulün sonrasında kırmızı kart görünce Fenerbah karşılaşmayı 9 kişi tamamladı.

ORTALIK KARIŞTI VOLKAN ŞEN ATILDI
Maçın uzatma bölümünde Fenerbahçe'ye birk kırmızı kart daha gördü. Volkan Şen'in 90+6'da gördüğü kırmızı kartla Fenerbahçe sahada 8 kişi kaldı.

SERİ SONA ERDİBraga'ya 4-1 mağlup olan Fenerbahçe'nin Avrupa'daki 8 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Fenerbahçe, son yenilgisini 6 ay önce yaşmıştı. 8 maçta dörder galibiyet ve beraberlik yaşayan sarı-lacivertliler, en son A Grubu'nun ilk karşılaşmasında 17 Eylül 2015'te Molde'ye kaybetmişti.(aspor)

Bakmadan Geçme