Erdoğan'ın FETÖ'cü başyaveri 'darbe'yi 8 gün önce ağzından kaçırmış

Başyaverinin ihanetine uğradı Cumhurbaşkanı Erdoğan. Ve tutuklandı. O başyaver Albay Ali Yazıcı bakın darbe girişiminden sadece 8 gün önce, 7 Temmuz'da 'geliyorum' diyen darbeyi nasıl ağzından kaçırmış: 'Bu düzen böyle gitmez. Çok yakında darbe olacak… 'Hem de bu darbeyi kimler yapacak biliyor musunuz Sizin o 'Paralelciler dediğiniz kimseler…'

  • 21794

Erdoğan’ın yaveri Tank Kurmay Albay Ali Yazıcı’nın ihanetinin kodlarını deşifre edebilmek için bandı  birkaç gün öncesine saralım…

15 Temmuz 2016 Cuma... Akşam olmak üzere…. FETÖ'cü darbe girişimi için geri sayım başlamış durumdaydı…  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Marmaris'te idi.

Darbeyi haber alan ve Genelkurmay Başkanı MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, "Sayın Cumhurbaşkanım, bulunduğunuz yeri hemen terk etmeniz gerekiyor" uyarısı üzerine bulunduğu otelden ayrıldı. Erdoğan’ın ayrılmasından 15 dakika sonra da darbecilerin güdümündeki bordo bereliler oteli bastı. 4 helikopterin destek verdiği suikast girişiminde otel, havadan ve karadan ateş altına alındı. Erdoğan, 15 dakika daha gecikseydi şehit edilecekti. Nitekim Erdoğan CNN Internatıonal’a verdiği demeçte “15 dakika daha geciksem öldürülmüş olacaktım” demişti.

Erdoğan, Marmaris’ten ayrılıp Dalaman Havaalanı’ndan havalandıktan sonra da tehlike geçmişti. Eli kanlı FETÖ çetesinin elemanları bu kez Erdoğan’ın uçağını düşürebilmek için seferber olmuştu.

 

FETÖ’cüler, CIA’nın da desteği ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı TC ATA’yı Marmaris Dalaman Havalimanı’ndan kalktıktan sonra düşürmek için büyük gayret sarf etti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaveri Ali Yazıcı da bu noktada devreye girdi. Cumhurbaşkanı’nın yaveri Albay Ali Yazıcı koruma ekibinden ısrarla uçuş koordinatlarını isteyince plan deşifre oldu. Tabii Yazıcı’nın kendisi de deşifre oldu; FETÖ’cü olduğu anlaşıldı.

..Ve ertesi gün  16:53:26’da ajanslara düşen o haber Komutan Ali Yazıcı, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Ardından da tutuklandı.

 

12 Ağustos 2015’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen devir teslim töreniyle Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Tank Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban’dan görevi devralmıştı Topçu Kurmay Albay Ali Yazıcı.

İşte o Yazıcı, her nedense "darbe"yi gerçekleşmeden bilmiş!

Evet, dilerseniz darbe girişiminden 8 gün öncesine, 7 Temmuz'a gidelim ve Varşova'ya uzanalım....

Yazıcı, aslında FETÖ darbesi hazırlığını tar Cumhurbaşkanı’nın Varşova gezisi sırasında ağzından kaçırmış. Çok şen şakrak, heyetteki gazetecilerle sıcak iletişim kurduğu için de sözleri o zaman ciddiye alınmamış.

İşte Yeni Akit’in Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’in konuya ilişkin yazdıkları.

 “BU DÜZEN BÖYLE GİTMEZ. ÇOK YAKINDA DARBE OLACAK”

 

“Geçtiğimiz günlerde yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Polonya’nın başkenti Varşova’daki NATO toplantısına gittik..

 

Çok sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı Varşova’da heyetle birlikte havaalanına geldik…

 

Görevliler kontrollerin uzun süreceğini bunun için de salonda oturup beklememizi söylediler…

 

İşte o anda bizler de sandalyeleri alıp birbirimize daha da yakın olmak için masaları birleştirdik…

 

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın yaveri Albay Ali Yazıcı da geçti karşımıza konuşmaya başladı…

 

Ben de ‘sıkı durun fotoğrafınızı çekiyorum’ dedim…

                                               

Bir taraftan poz verirken Albay Ali Yazıcı, bir taraftan da konuşmaya başladı: Bu düzen böyle gitmez. Çok yakında darbe olacak…

 

Hem de bu darbeyi kimler yapacak biliyor musunuz; Sizin o ‘Paralelciler dediğiniz kimseler…

 

Biz gale almadık bu sözleri…

 

‘Ya Ali Komutan yine atıyor işte’ diye geçiştirdik ..”

 

 

 

Bakmadan Geçme