Erdoğan: Bu iş 12 saatlik operasyon değil. İnlerine gireceğiz demiştik, girdik!

Türkiye tarihinin görülmemiş kalleş darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Türkiye şehitlerini uğurluyor.

  • 1299

Milletin vergileriyle alınmış savaş uçağı, helikopter ve silahları millete çeviren, masum insanları vahşice katledip TBMM'ye, MİT'e, Emniyet'e ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde toplanarak darbecilerin külliyeye girmesini engellemeye çalışan vatandaşları bombalarla katleden gözü dönmüş FETÖ çetesi püskürtüldü. Türkiye büyük bir badire atlattı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük demokrasi destanlarından birine imza atıldı.

Türkiye tarihinin görülmemiş kalleş darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Türkiye şehitlerini uğurluyor.

Darbe girişimini protesto ederken şehit olanlar için Fatih Camisi'nde düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnlerine girecekler diyorduk, tam manasıyla inlerine girdik" dedi. Erdoğan, halktan meydanlardan ayrılmamalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimini proteste etmek isterken şehit olanlar için Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada toplananlara ve ekranları başındaki milyonlara seslendi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ülkemizin birliğine, beraberliğine, milletin bütünlüğüne, kardeşiliğine tahammül edemeyenlerin üst akıldan aldıkları talimatla devletimizi ele geçirme girişimi silahlı eyleme dönüşmüştür.

Ülkemizin birliğine, beraberliğine, milletimizin bütünlüğüne, kardeşliğine tahammül edemeyenlerin, üst akıllardan aldıkları talimatla ne yazık ki devletimizi ele geçirme hareketi 15 Temmuz'da fiilen silahlı eyleme dönüşmüştür. Silahlı eyleme dönüştüğü zaman sadece milletimize yaptığımız bir çağrıyla, yaptığımız davete ülkemizin dört bir yanından tüm vatandaşlarımın icabet etmesi, meydanları gümbür gümbür doldurması ve hiçbir şeye, 'onların tankla topu varsa, bizim de imanımız vardır' diyerek karşılarında durdular. Bu genç kardeşlerimizin tankların, paletlerinin altına yatması sıradan bir olay değildir. Bu bir imanın özellikle teşvikidir. Bunu yaptılar. Şu an itibarıyla 161 şehidimiz var.

İDAM ÇAĞRISI

(İdam isteriz sloganları üzerine) Demokrasilerde halkın talebi bir kenara konulamaz. Bu sizlerin bir hakkıdır. Bu hak özellikle anayasal olarak gerekli olan mercilerde değerlendirilmesi yapılır ve kararı da verilir. Biz bugüne kadar hep duygusallıkları geri attık. Kararlarımızı da verirken bin düşündük bir verdik. Şimdi de aynı şekilde bizler gayet olumlu şekilde bu adımı atarız.

"İNTİKAMCI DEĞİLİZ"

(İntikam sloganları atılınca) Bizler intikamcı değiliz. En büyük intikam sahibi Azizul intikam olan Allah'tır. Bu bakımdan sloganik değil attığımız her adımı düşünerek, ilimle, akılla, tecrübeyle birlikte atmamız lazım. İşte bunun neticesidir ki bu Fetullahçı Terör Örgütü'nün attığı adım karşılığını bulmuştur. Nasıl buldu karşılığını, milletle buldu, milli iradeyle buldu. En güzel cevabı benim aziz milletim verdi.

Bunlar bu organları bile çatıştırmaya kalkıştılar ama başaramadılar. Netice ne oldu? Bakınız şu anda dün itibarıyla yargıyı eline geçirmiş olan bu örgüt şimdi teker teker dökülüyor ve şu anda da yargı bunlardan binlercesini gözaltına almış durumda, açığa almış durumda. Bakınız HSYK üyelerinden tutunuz Anayasa Mahkemesi üyelerine varıncaya kadar, birincil mahkemede olanlara varıncaya kadar şu anda açığa alınıyorlar, gözaltına alınıyorlar ve tutuklanıyorlar. Bu neydi, bu olması gerekendi fakat yeterli mi değil. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimizi ne yazık ki perişan eden bu örgüt generallerinden tut en alt kademeye kadar şimdi onlar da tutuklanmaya başladılar. Sevgili kardeşlerim yeterli mi? Değil. Devletin tüm kurumlarında bu virüsleri temizleme dönemi devam edecektir. Çünkü bu vücut metastaz yaptı. Maalesef kanser virüsü gibi bu devletin her yerini sardı. Dolayısıyla biz bunları biliyorduk ve ilgili olan bütün mercilere de bunu söyledik, söylüyoruz.

Silahlı Kuvvetlerimizi perişan eden bu örgüt, şimdi onlar da tutuklanmaya başladı. Devletin tüm kurumlarında bu virüslerin temizlenmesi dönemi devam edecektir. Bu vucüt metastas yaptı. Kanser gibi bu devletin her yerini sardı. Biz bunları biliyor, yetkili mercileri söylüyorduk.

Her olayda hayır vardır kelamıyla farklı bir noktaya geldi. İnlerine girecekler diyorduk, tam manasıyla inlerine girdik. 

Şu anda Amerika, Batı ülkelerine yazılı olarak da Adalet Bakanlığımız kanalıyla, Dışişleri Bakanlığımız kanalıyla bunları talep edeceğiz, bunları isteyeceğiz. Tavırlarını ayrıca göreceğiz. Görüştüğümüz tüm devlet büyüklerine de bunları özellikle hatırlatıyorum. Bakınız sizlere bunu defalarca söyledik. Fakat ne yazık ki ciddiye almadınız. 

İşte şu anda bu darbeciler ne yazık ki bu Fetullahçı Terör Örgütü'nün temsilcileridir. Biz bunu siyaset belgesine girdik. Ne olarak girdik? Aynen PKK gibi, Fetullahçı Terör Örgütü'nü de ismen girdik. Ama yeterli değil. Şimdi diğerlerini de aynı şekilde buraya gireceğiz.

Özellikle bu hafta çok önemlidir. Aynı şekilde meydanlardan ayrılmayacağız. Meydanları sizler dolduracaksınız. Gevşemeye gelmez. Bu iş 12 saatlik bir operasyon değildir. Devam edeceğiz. Kararlı bir şekilde yola devam edeceğiz."

Bakmadan Geçme