Davutoğlu'ndan taşeron işçilere müjde

Hükümet bir sözünü daha yerine getiriyor. Taşeron işçilere kadro geliyor.

  • 624

TBMM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, "1 Kasım tarihinden önce kamuda asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Ayrıca, yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece ister asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun, dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah Dışarıda tek birtaşeron işçi kalmayacak. Emeklilik hakkını elde etmemiş olanları da kamuya alacağız" dedi.

 

İşte hükümetin eylem planında taşeron işçilerle ilgili verilen taahhüt:

 

64.HÜKÜMET 2016 YILI EYLEM PLANI (İCRAATLAR VE REFORMLAR)

 Alt işverenlik çerçevesinde asıl işlerde çalışanların, kamuda istihdam edilmesine yönelik düzenleme yapılacak.

Eylemden sorumlu kurum veya kuruluş: Maliye Bakanlığı 

Eylemle ilgili kurum veya kuruluşlar: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, SGK, TÜİK, Türkiye Belediyeler Birliği, işçi ve işveren sendikaları konfederasyonları, ilgili meslek kuruluşları, ilgili STK’lar

 

Eylemin başlangıç ve bitiş tarihi: 21 Aralık 2015 21 Mart 2016

 

Eyleme ilişkin açıklama:

Alt işverenlik çerçevesinde asıl işlerde çalışanların kamuda istihdam edilmesine yönelik olmak üzere geçişe ilişkin koşulların, sürenin ve uygulamanın usul ve esaslarının belirleneceği düzenleme yapılacaktır.

HÜKÜMETİN EYLEM PLANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bakmadan Geçme