Davutoğlu'na Saray çevresinden ağır hakaret: Davidof!

Davutoğlu neden Başbakanlık'tan ayrılmak zorunda kaldı? Davutoğlu'una Saray çevrelerinin taktığı lakap neydi? Köprülerin atılmasına sebep olan unsurların başında bu ağır lakap mı geliyordu?

  • 3976

(HABER PLATOSU - ÖZEL)

Ahmet Davutoğlu, "Başbakanlık" koltuğuna neden veda etmek zorunda kaldı?

Niçin "Reis" ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile zıtlaştılar, bozuştular?

Kavga ne zaman başladı, hangi olaylar kavgayı tetikledi?

Davutoğlu'nun, "Başbakanlık" koltuğuna veda etmek zorunda kalmasını hangi iç ve dış olay ve unsurlar belirledi?

Türkiye kamuoyu bu ve daha birçok sorunun cevabını bulmak için en az onlarca yıl geçmesini bekleyecek, görünen o ki....

Peki Saray ile Davutoğlu'nun aralarının açık olduğunun ilk işaret fişeği neydi?

Köprülerin atılmasına sebep olan "hakaret" neydi?

Bu soruya açık, net, yalın bir cevap vermek ise mümkün.

Erdoğan'ın ekibindeki bazılarının, Davutoğlu'nu çizdiğinin en net işareti, Başbakan'a taktıkları hakaret, aşağılama, istiskal içerikli "lakap"ta gizliydi.

Evet; Erdoğan'ın yakın ekibindeki bazı isimler, Davutoğlu'nun Başbakanlık koltuğuna oturmasından birkaç ay geçtikten sonra kendisine "Davidof" yakıştırmasını uygun görmüştü nedense.

Bunu kimse yalanlayamaz, zira Erdoğan'ın uçağına binme şerefine nail olmuş hemen hemen birçok "şanslı" gazeteci "Davidoff" istiskalini, aşağılamasını duymuş durumdadır.

Aldığı kültür, geldiği çevre dikkate alındığında kendi elleri ile Başbakanlık koltuğuna "buyur" ettiği Davutoğlu için "Davidoff" gibi bir aşağılamayı Erdoğan'ın kullanması mümkün değil. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevresindeki kimi isimler, danışman ekip, Ahmet Davutoğlu için pervasızca "Davidof" diyordu. Ve Erdoğan ile Davutoğlu'nun yakın ekibi birbirlerini adeta "yiyordu", soğuk ve çetin bir savaş sürüp gidiyordu ekipler arasında 1,5 yıldır...

Peki Erdoğan ekibindekilerin bir kısmının aklına, Davutoğlu gibi alnı secdeli, Mü'min bir devlet adamına "Yahudi", "İbrani", "Musevi" çağrışımı yapacak şekilde "Davitoff" yaftalaması yapma fikrini nereden gelmiş olabilirdi? İslam'a düşmanlığı ile bilinen "Ben bir İbraniyim" diyen kaçık bir profesör olmasındı akıl hocaları?

İşte o profesörün konuya ilişkin akıl ve mantık dışı iddiaları.... 

YALÇIN KÜÇÜK'ÜN "KARAY YAHUDİSİ" İDDİASI

Hazzetmediği hemen hemen herkese "Yahudi", "İbrani" ve "Sabataist" yaftası yapıştırmakta mahir olan "Kaçık profesör" Prof. Dr. Yalçın Küçük, Ahmet Davutoğlu'nu diline dolamış ve "Davidof" aşağılamasına, benzetmesine belki de "ilham" kaynağı olacak satırları kaleme almıştı.

Yahudi dönmeleri yani Sabataistler konusunda kimi zaman çok isabetli tespitleri de olan Küçük, Davutoğlu'nun bir Karay Yahudisi olup olmadığını sorgulayan bir yazı kaleme almıştı. Davutoğlu'nun bir Kırım Tatarı olduğunu vurgulamıştı.

Davutoğlu'nun "Karay Yahudisi" olduğunu öne sürerek, Davutoğlu için  Ayetullah Hamaney'in "Davudi" ifadesini kullandığını, bu sözle "İbrani"yi kast ettiğini yazmıştı.

Karayim Tarikatı'nı kuranın Amman bin Davut olduğunu, bu nedenle "Davut" soy ismini çok kullandıklarını, Karayların "Davudi" sözcüüğüne aynı zamanda "Davutoff" dediklerini öne sürmüştü Küçük

Küçük, Davutoğlu'nun "İbrani" kökenli olduğu iddiasını desteklemek için, eşinin, kızının ismine dikkat çekmiş, kızının Ülker ailesinden biri ile evlilik yapmasını delil olarak göstermişti.

Haber Platosu, AK Parti ve Saray kulislerini yakından takip etmeyi sürdürecek.

Bakmadan Geçme