Darbecilere bir darbe daha... TSK'dan atılan 1.389 askerin tam listesi

FETÖ'nün ABD ve NATO destekli başarısız darbe girişiminin ardından TSK'da 'temizlik' sürüyor. 27 Temmuz'da 1.684 subay ve astsubayın ordudan atılmasının ardından 31 Temmuz'da da 1.389 asker ordudan ihraç edildi. Böylelikle TSK'dan toplamda 3.703 asker ihraç edilmiş oldu. İşte ihraç edilen askerlerin tam listesi...

  • 10900

Devlet, darbeci/FETÖ'cü askerleri TSK'dan temizlemekte kararlı. 31 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan "669 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname" ile TSK'dan 1.389 asker daha ihraç edildi. Atılan askerlerin 1.196'sı Jandarma Genel Komutanlığı mensubu. İhraç edilen askerlerin "milli güvenliğe tehdit oluşturduğu" tespit edildi.

 

Resmi Gazete'de yayımlananarak yürürlüğe giren kanun hükmünde kararnameye (KHK) göre ordudan atılanlar arasında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 15 Temmuz gece yüreğini hoplatan ve  'ürkütücü' dediği isim Albay Fırat Alakuş da bulunuyor.

 

ÖZEL KUVVETLERDE 100'Ü AŞKIN İHRAÇ

TSK'dan atılanların arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başyaveri Albay Ali Yazıcı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan, Akar'ın başdanışmanı Albay Orhan Yıkılkan, eski özel kalem müdürü Albay Ramazan Gözel ile özel kalem müdürü Yarbay Hüseyin Hakan Öcal, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın firari özel kalem müdürü Albay Tevfik Gök, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin özel kalem müdürü Kurmay Albay Erkan Öktem, Albay Fırat Alakuş da bulunuyor.

15 Temmuz gecesi Başçavuş Ömer Halisdemir'in darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak tarih yazdığı Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığından ise 100'ün üzerinde subay ve astsubay ordudan atıldı.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KURULDU, ASKERİ OKULLAR KAPATILDI

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren KHK'ya göre,  Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Milli Savunma Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kuruldu. Yapılan düzenleme ile 30 Ağustos itibarıyla mezun olacak askeri öğrencilerin subay ve astsubaylığa nasbı da (yerleştirme) yapılmayacak.

FETÖ'nün ABD ve NATO destekli başarısız darbe girişiminin ardından TSK'da "temizlik" sürüyor. 27 Temmuz'da 1.684 subay ve astsubayın ordudan atılmasının ardından 31 Temmuz'da da 1.389 asker ordudan ihraç edildi. Böylelikle TSK'dan toplamda 3.703 asker ihraç edilmiş oldu. İşte ihraç edilen askerlerin tam listesi...

 

 

ORDUDAN İHRAÇ EDİLEN 3.185 ASKERİN TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme