Darbe girişiminde CIA ajanının parmağı var mı? Fuller hakkında suç duyurusu

15 Temmuz'da tankın üstüne çıkan kahramanlardan biri olan Ankaralı Mustafa Şağban, darbe görünümlü işgal girişimindeki CIA parmağını sorguladı ve CIA ajanı Graham Fuller hakkında suç duyurusunda bulundu.

  • 4254

1964'te Türkiye'ye gelen ve 1969'da "cemaatini" İzmir'de kuran Fetullah Gülen ile o dönemde tanışan meşhur CIA ajanı Graham Fuller, 15 Temmuz'daki darbe görünümlü işgal girişminin perde arkasındaki isim mi?

AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, darbe girişimi sonrası 8 askerin Yunanistan'a kaçtığı helikopterde, bir CIA ajanının olduğunu öne sürmüş; FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile Amerikan İstihbarat Teşkilatı CIA arasındaki ilişkinin 1960'lı yıllarda başladığını savunmuştu.

 "Darbecilerce Yunanistan'a kaçırılan helikopterde CIA ajanı vardı." diyen Deligöz şunları da eklemişti:

"Helikopterle giden 8 askerin yanındaki sivil kimdi? Sır gibi saklıyorlar. biz Graham Fuller olduğunu iddia ediyoruz. Çok güçlü istihbaratlarımız var. Darbe girişimi gecesi Türkiye'de olduğunu herkes biliyor.

 

Graham Fuller denilen Amerikan ajanı 1964'te Türkiye'ye geliyor. Fetullah Gülen de cemaatini 1969'da İzmir'de kuruyor. O zamandan tanışıyor bunlar. 1999'da ABD'ye gidince Fetullah Gülen geçici izni var, kalıcı izne çevirmek için referanslar arasında Graham Fuller var. Bu tesadüf olamaz."

Deligöz'ün sözleri ve medyadaki benzer iddialar nedeniyle bir vatandaş Fuller hakkında suç duyurusunda bulundu.

Peki suç duyurusunda bulunan o vatandaş kim?

15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin AK Parti Genel Merkezi önüne sürdüğü 2 tanktan birinin üzerine çıkan, Cumhurbanlığı Külliyesi önüne sürülen ve halkın taş yağmuruna tutması sonucu Etimesgut Zırhlı Birlikler istikametine kaçan tank üzerinde yarım saat kalarak darbecilerle mücadele eden Ankaralı bir vatandaş, Mustafa Şağban...

Ordudan ihraç edilen askerler listesi... 3.185 kişilik isim, rütbe, sınıf listesi

Şağban, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesini 4 Ağustos'ta iletti.

Darbe girişiminde CIA ajanının parmağı var mı? Fuller hakkında suç duyurusu

 

 Mustafa Şağban, suç duyurusu dilekçesinde, Fuller'in darbe girişiminin içinde olduğunu gösteren "ülkeye giriş çıkış kayıtları, FETÖ liderine şahsen referans olduğuna ilişkin kayıt ve bilgiler" olduğunu iddia etti.  Şağban, Fuller'in de darbe suçuna iştirak edip etmediğinin araştırılması ve gözaltına alınıp sorgulanmasının yapılması ve sorgulama neticesinde isnada konu vukuatı varsa cezalandırılması için suç durusunda bulunduğunu bildirdi.

Şağban, Cumhuriyet Başsavcılığına ilettiği suç duyurusun dilekçesinde şunları kaydetti:

"Malum 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye cumhuriyetine ve vatandaşlarına, seçilmiş hükümet ve cumhurbaşkanına yönelik darbe teşebbüsünde bulunulmuş olup, darbeye iştirak eden asker ve sivil unsurlar arasında yurtdışı destekli temsiliyeti olan, CIA Ajanlığı yaptığı iddia edilen Graham Fuller'inde mezkür teşebbüsün içerisinde olduğuna dair ciddi tanık ifadeleri ve bu ifadeleri destekleyen ülkeye giriş çıkış kayıtlarının, ayrıca Yunanistan'a firar eden darbeci unsurlarla aynı helikopterde olduğuna dair medyada gündeme gelen ifadelerle birlikte, FETÖ terör örgütü liderine muhtelif zaman ve vesilelerle ve sair sebeplerle şahsen referans olduğu ve hamiliğini yaptığına ilişkin kayıt ve bilgileri de göz önünde bulundurarak, Graham Fuller'in de darbe suçuna iştirak edip etmediğinin araştırılması ve gözaltına alınıp sorgulanmasının yapılması ve sorgulama neticesinde isnada konu vukuatı varsa cezalandırılması için suç duyurusunda bulunuyorum."

 

Bakmadan Geçme