• Haberler
  • Arınç: Abdullah Gül parti kurmaz

Arınç: Abdullah Gül parti kurmaz

1 Kasım seçimleri için neden aday olmadığını açıklayan Bülentı Arınç gençlere fırsat tanınması gerektiğini belirtti. 'Makamlarındn değer almamalı insanlar. Partilerin yenilenmeye ihtiyacı var. Arkadan gelenleri de düşünmek lazım' dedi.

  • 1827

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HABERTÜRK TV'de önemli açıklamalarda bulundu. Siyaseti bıraktığını açıklayan Arınç, Başbakan Davutoğlu'nun kendisinden milletvekili olmasını istediğini belirterek "Ben de 'Kararıma saygı duyun' dedim. Bu iş bitti. Ben kadere inanırım.

Ben şimdi siyasette olması gerekeni yapıyorum" dedi.

AK Parti kuruluş yıllarına dikkat çeken Arınç, '0 zaman 'biz'dik şimdi üzülüyorum ki 'Ben'e döndük. o 'biz' ruhu şimdi neye dönüşmüştür bunun görülmesi lazım" diye konuştu.

11.Cumhurbaşkanı Abdullah GüI'ün AK Parti Kongresine katılmamasıyla ilgili ise Arınç, "Abdullah Bey'i herhangi biri gibi çağıramazsınız. Miting malzemesi yapamazsınız. Biz dolgu malzemesi değiliz. Dışarıdan gelenlere bile bizden daha fazla değer verilmiştir. Öyle kıytırık davetlerle bu iş olmaz" ifadesini kullandı. 

Parti içi konularda önemli mesajlar veren Arınç satır başları ile şunları kaydetti: 

NEDEN ADAY OLMADI 
95'te girdim parlamentoya. Partilerin yenilenmeye ihtiyacı var. Arkadan gelenleri de düşünmek lazım. 

FİTNE DEDİKODU.... 
Her sözümün, hareketimin AK Parti'ye faydalı olmasını isterim. Farklı anlaşılmalar dedikodular, fitneler olabilir. Bu fitne günümüzde çok fazla kaynıyor. Trollerden, her gün dedikodu üretenlerden bahsedebilirim. Bu fitne liderime zarar vermeye gelmişse Erbakan'ın bize öğrettiği kenara çekilmektir. 

BU İŞ BİTTİ 
Ben Abdüllatif Şener değilim Erkan Mumcu değilim. AK Partiliyiz. bağlı kalacağız. Onun başarısı için 24 saat çalışacağız.
Sayın Başbakan beni davet etti.
Kararınız nedir dedi? Gerekçeleriyle anlattım.
Milletvekili olmamı ve MKYK'da görev almamı istedi. Ben de kararıma saygı duyun dedim. 

DAVUTOĞLU HERKESTEN TEMİZ 
Recep Tayyip Erdoğan bizim bir kaderimizdir Kadere kızılmaz. Davutoğlu'na çok güveniyorum.
Günde 45 dakika uyuyabilecek bir çalışma yapıyor.
Küçük hesap yapanlara 'yapmayın' diyorum. Bu adam herkesten daha temiz. Dava ve tarih bilincine sahip. Tayyip Bey'deki hasletlerin çoğunu onda görüyorum. 

GÜL PARTİ KURMAZ 
Abdullah Bey'i kongreye herhangi biri gibi çağıramazsınız. İlk Başbakanımız. ilk Cumhurbaşkanımıza 'sen de gel de şurada görün' demek çok yanlış bir harekettir. AK Parti'de senin mutlaka hizmet etmen, şu görevleri yapman lazım demeleri lazım. Şu mitinge katıl, şurada kendini göster bu olmaz.
Gül bir parti kurmaz. AK Parti'yi kurduk AK Parti'deyiz. Birileri bizi imtihan etmesin. Bizi sıkıştırmaya kalkanlar olursa bizim öyle bir niyetimiz yok. İkide bir de böyle sorular gelmesin.

Bakmadan Geçme