• Haberler
  • Dünya
  • Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği: PYD'yi başımıza Esed musallat etti

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği: PYD'yi başımıza Esed musallat etti

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Cuğani, 'Aslında PYD'yi bize musallat eden Kürtlere yıllarca zulmeden Esed'dir' dedi.

  • 871

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Abbud Cuğani, Suriye'deki Kürtlerle uzun yıllar beraber yaşadıklarını belirterek, 'Aslında PYD'yi bize musallat eden Kürtlere yıllarca zulmeden Esed'dir' dedi.

Cuğani, muhabirine yaptığı açıklamada, Fırat ve Dicle arasında yaşayan Suriye halkını PYD, DAEŞ ve Esed rejiminin baskısından korumayı amaçladıklarını belirtti.

Haseke, Rakka ve Tel Abyad'da yaşayan halkın yüzde 80'nin Türkmen ve Arap, geri kalanının ise Kürtlerden oluştuğunu anlatan Cuğani, Suriye'deki iç savaş sırasında bölgenin PYD ve DAEŞ arasında paylaşıldığını belirtti.

Suriye'deki Kürtlerle uzun yıllar birlikte yaşadıklarını vurgulayan Cuğani, şöyle konuştu:

'Bizim derdimiz, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ve YPG'dir. Aslında PYD'yi bize musallat eden Kürtlere yıllarca zulmeden Esed rejimidir çünkü Esed, kendilerine muhalif olan Kürt, Türkmen ve Araplara baskı kurmak için PYD'yi kullanmaya başladı. PYD'nin katliam ve zulümleri anlatmakla bitmez. En az 100 bin Türkmen ve Arap PYD'nin baskısı sonucu evlerini terk etmek zorunda kaldı. Terör örgütü, boşalttığı evlere dışarıdan getirdiği Kürtleri yerleştirerek aslında en büyük soykırımı yapıyor.'

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme