'Ertelenmesini istemek demokrasiye inançsızlık'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Seçimin ertelenmesini konuşmak doğru değil. Demokrasiye inançsızlıktır' dedi.

  • 923

Türkiye Barolar Birliğinin yeni adli yılın açılışı dolayısıyla düzenlediği törene katılan Kemal Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Son dönemde bölgedeki olaylar nedeniyle özellikle sandık güvenliğinin sağlanamayacağı yorumları oldu. Sayın Demirtaş'ın 'seçimi ertelemek gibi düşünceleri olabilir' şeklinde sözleri oldu. Siz neler söylersiniz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Seçimin ertelenmesini istemiyoruz. Karar alınmış vaziyette. Seçim yapılmalı, güvenliği de ülkenin sağlaması lazım, vatandaşların sağlaması lazım. Vatandaşların özellikle sandıklara sahip çıkması lazım"

"Seçimin ertelenmesini istemek demokrasiye inançsızlıktır"

"Seçim güvenliği kapsamında AK Parti'nin bir teklifi olacağı konuşuluyor. Bütün sandık alanlarının kamerayla izlenmesi yönünde. Siz nasıl değerlendiyorsunuz?" sorusuna Kılıçdarağlu, "Kamera bütün sandıklara konulabilir. Bizim itirazımız olmaz" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, "AK Parti'nin oylarının anketlerde düşük çıkmasından sonra seçimin ertelenmesi ihtimalinin gündeme gelmesini nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Seçimin ertelenmesini konuşmak bile doğru değil. Demokrasiye inançsızlıktır. Karar alınmıştır, seçime gidilecek. Eğer telaşları, korkuları varsa 'daha az oy alırız' diye, o zaman geleceği iyi okumamışlardır"

Vatan Partisi ile ittifak ihtimali

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile görüşmesinin basına yansıdığı belirtilerek, 1 Kasım seçimi için ittifak yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, ittifakın söz konusu olmadığını, Perinçek ile güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Perinçek'in bir teklifte bulunup bulunmadığı sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, teklif geldiğini ve değerlendirildiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Perinçek'in ne teklif ettiğinin sorulması üzerine, "Görüşmeler devam ediyor, görüşmeler netleştikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Bakmadan Geçme