Memur-Sen'den, Fas Ulusal İşçi Sendikası İle İşbirliği Anlaşması

Fas Ulusal İşçi Sendikası'nın (UNTM) daveti üzerine bu ülkeye giden Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Fas UNTM Konfederasyonu Genel Başkanıyla eğitim ve iş birliği sözleşmesi imzaladı. Sözleşmeyle iki ülke sendikası arasında var olan ilişkilerin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor

  • 776

 

Fas Ulusal İsçi Sendikası (UNTM) ile Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen)  arasında sendikal dayanışma sağlamak, sektörel sorunlara ortak çözümler üretmek ve çalışmaların ekonomik ve sosyal kazanımları artırmak amacıyla protokol imzalandı. Anlaşmaya imzayı Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ve UNTM Genel Başkanı Abdelılah  El Haloutı attı. Ayrıca Mehmet Emin Esen, Fas Başbakanın da katılım sağladığı Fas UNTM'nin 6. Kongresi'nde konuşma yaptı. Salonu dolduran kalabalığa hitap eden Esen'in konuşması sık sık Türkiye ve Memur-Sen lehine atılan sloganlarla kesildi. Esen konuşmasında iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için sendikal alanda işbirliği yapılmasının önemine dikkat çekti.

 

BİZLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR 

 

Toplumun birlik, beraberlik ve yardımlaşmasında STK'lara büyük görev düştüğünü belirten Esen, Memur-Sen'in iyilik ve erdemliler hareketi olduğunu ifade ederek, 'Sizlerle gönül birliğine sahibiz. Ecdadımızın bize bıraktığı en büyük miraslardan birisi budur. Memur-Sen ailesi olarak, insanlığın ölmediğini, vicdanların tükenmediğini, erdemliliğin sözlüklerde kalmadığını göstermek için, yardıma muhtaç kim varsa el uzatıyoruz' diye konuştu.

 

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

 

Esen, Memur-Sen'in emeğin, ekmeğin, özgürlüklerin mücadelesini veren bir teşkilat olduğunu belirterek; 'Memur-Sen olarak, dinine, rengine, ırkına bakmaksızın mazlumların, masumların, mağdurların yanında oluyor, zalimlerin karşında duruyoruz. 1 Milyon'a yaklaşan üye sayımızla, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olarak, Faslı kardeşlerimizin her zaman yanındayız' şeklinde konuştu.

 

İşte O Anlaşmanın Detayları:

 

1.     Taraflar ortak eğitim faaliyetleri yaparak sendikal deneyimlerini ve sendikal mücadelelerini ve sendikal bilgileri paylaşacaklardır.

2.     Taraflar yaptıkları seminer, konferans ve panellerde anlaşma yapılan ülkeden sendikaların temsilcilerini davet ederek bilgi paylaşımı sağlanacaktır.

3.     Sektörün sorunlarının tartışıldığı uluslararası toplantılar yaparak sorunlara ortak çözümler bulmak amacıyla ortak çalışmalar yürütülecektir.

4.     Çalışanların mesleki kazanımlarını arttırmak için tecrübelerini üyelerle paylaşabilecek sendika uzmanları arasında işbirliğinin yapılmasını sağlamak ve danışmanlık alanında çalışma gruplarını oluşturmak.

5.     Ülkelerin kültürel olarak birbirlerine yakından tanımlarını sağlayacak çalışmalar yapmak.

6.     Uluslar arası sendikal projelerde birlikte projeler hazırlamak ve projelerde partner olmak.

7.     Taraflar arasında işbirliği sözleşmesi akdetmek.

Bakmadan Geçme