AMD Radeon Polaris Grafik Mimarisi İddialı Geliyor

AMD'nin Polaris mimarisi sunduğu düşük enerji tüketimi ve iddialı özellikleriyle yeni nesil ekran kartlarına göz kırpıyor.

  • 907

Son yıllarda iki büyük ekran bileşeni devi AMD ile NVIDIA arasındaki rekabet iyiden iyiye kızışmış ve AMD grafik bölümünde yola Radeon olarak devam edeceğini duyurmuştu. Dev marka CES 2016 fuarında Polaris adını verdiği grafik mimarisini duyurdu.

Samsung ile Radeon'un yaptığı anlaşma sonucunda 14 nm FinFET üretim teknolojisine sahip olacak Polaris, watt/performans açısından dünyanın en güçlü grafik mimarisi olmaya aday gibi görünüyor. FinFET teknolojisinde akımı çevreleyen bir çeper sayesinde grafik arabirimine gelen enerji kayıpsız olarak aktarılıyor ve bu da büyük bir enerji tasarrufunun önünü açıyor. Bu mimariye sahip demo işlemciyle yapılan testlerde GeForce GTX 950 ile aynı performans değerleri elde edilmesine rağmen %61 daha az enerji tüketimi sağlandığını belirtelim.

Enerji verimliliğinden ötürü laptoplar için tercih edilmesi beklenen Radeon Polaris mimarisi HDMI 2.0a ve 4K video işleme desteğiyle de günümüz grafik mimarilerine göre gayet iddialı özellikler sunuyor. Gelen bilgilere göre Radeon'un bu mimariyi rakibi NVIDIA'nın iddialı mimarisi Pascal'dan önce kullanması bekleniyor. Bu da iddialı grafik mimarisine sahip ekran kartlarını bu yılın ikinci çeyreğinde görebileceğimize işaret ediyor.

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme