ABD'YE ŞOK AYAR! İSLAMCI HAREKETİN KUDÜS MESELESİNİ ELE ALIŞI

Türkiye ve Yemen'in BM genel kuruluna getirdiği ve ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirten karar tasarısı 128 oyla kabul edilmesi BM'nin daimi üyesi ABD'de şok etkisi yarattı. Yazarımız İbrahim Dilmaç bu yazısında İslam dünyasındaki İslamcı hareketler ile özellikle Türkiye'deki İslamcı hareketin Filistin ve Kudüs meselesini ele alış tarzını ele aldı

  • 1642

(İbrahim Dilmaç - Haber Platosu Özel)

 

Türkiye ve Yemen’in BM genel kuruluna getirdiği ve ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirten karar tasarısı 128 oyla kabul edilmesi BM tarihine geçecek önemde bir karardır.

ABD ile birlikte İsrail ve 7 muz cumhuriyetinin ret oyu verdiği 35 ülkenin çekimser kaldığı tasarı medeni dünyanın ABD ve İsrail eşkıyalığına ve kovboyluğuna başkaldırı niteliğindedir.

Ben burada İslam dünyasındaki İslamcı hareketler ile özellikle Türkiye’deki İslamcı hareketin Filistin ve Kudüs meselesini ele alış tarzına göndermelerde bulunmak istiyorum.

İslamcılar öteden beri meseleyi din meselesi ve din savaşı şeklinde yorumluyorlar. İsrail ve ABD’nin evanjelik ve neocon zihniyetine sahip radikal dincileri de meseleye yanı bizim İslamcılar gibi bakıyorlar. Onlarda bu meseleyi mistik ve ezoterik bir din meselesi ve medeniyetler çatışması olarak görüyorlar.

Yazının tamamı için tıklayınız...

Bakmadan Geçme