• Haberler
  • Güncel
  • Ah Muhammed Yasir!... Bu sefer ateş ocağımıza düştü, devlet nerede?

Ah Muhammed Yasir!... Bu sefer ateş ocağımıza düştü, devlet nerede?

dana'nın Seyhan ilçesinde, bıçaklanarak katledilen 17 yaşındaki Muhammed Yasir Yücel'in yakın akrabası olan Haber Platosu yazarı Mustafa Toygar, acısını ve isyanını kaleme aldı.

  • 1984

Adana’nın Seyhan ilçesinde, bıçaklanarak katledilen 17 yaşındaki Muhammed Yasir Yücel'in yakın akrabası olan Haber Platosu yazarı Mustafa Toygar, acısını ve isyanını kaleme aldı.

“Bu sefer ateş ocağımıza düştü, devlet nerede?” diyen Toygar şunları yazdı:

“Biri kız üç arkadaş okuldan çıkmış yürüyorlar. Karşılarına bir psikopat çıkıyor; ‘O kız benim aşkım, sizin yanınızda ne işi var’ diyor. Kızın bu aşktan haberi bile yok, platonik bir aşkmış. Daha tartışmadan, konuşmadan kalleşçe hançerini çıkarıp Muhammed Yasir’in kalbine saplıyor.

Ey basın, bu aşağılık, kalleş katille ‘aşk’ kelimesini yan yana getirerek siz de aşk kelimesini katlettiniz haberiniz olsun!...”

MUSTAFA TOYGAR'IN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

Ne olmuştu?

18 Şubat Perşembe günü saat 16.30 sularında Seyhan ilçesinin İsmetpaşa Mahallesi'nde okuduğu İmam Hatip Lisesinden çıkan Muhammed Yasir Yücel, kız arkadaşı E.Y. (17) ve arkadaşı E.T. ile birlikte yürümeye başladı. Bu sırada A.Y. (17) önlerini kesti. İddiaya göre, E.Y.'ye ilgi duyduğu öne sürülen A.Y. ile Yücel arasında tartışma çıktı. Olayda A.Y, cebinden çıkardığı bıçakla Yücel'i göğsünden, E.T.'yi de bacağından yaraladı. Ağır yaralanan Muhammed Yasir Yücel ile E.T. kanlar içerisinde yere yığıldı.

Saldırgan, çevrede bulunanlarca yakalanıp polise teslim edilirken Seyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Muhammed Yasir Yücel kurtarılamadı.

Oğlunun cenazesini almak için bugün Adana Adli Tıp Kurumu önüne gele baba Mehmet Yücel, yürekleri yakan ifadeler kullandı. Gözü yaşlı baba, "Kuzumu, yavrumu aldılar. Gereken neyse yapılsın. Eğer adalet varsa, adalet konuşsun. Evladıma kıyana en ağır cezayı versinler. Ne demekmiş cana kıymak? Ne demek beni hayatımdan koparmak? Yeşil gözlü, sırma saçlı can paremi aldılar. Ben onsuz nasıl yaşayacağım? O ilk göz ağrımdı, 17 yaşında fidanımdı. Beni bitirdi, Allah da onu bitirsin" diyerek feryadını dile getirdi.

Bakmadan Geçme