'Suriye'de beklentileri yükseltme konusunda temkinliyiz'

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'de çatışmaların durdurulması için varılan anlaşmayla ilgili, 'Beklentileri yükseltme konusunda oldukça temkinliyiz' dedi.

  • 722

WASHINGTON

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da Ürdün Kralı Abdullah ile görüştü. İki lider daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Kral Abdullah ile ağırlıklı olarak Suriye, DAEŞ ile mücadele ve Irak konularını görüştüklerini belirten Obama, Ürdün'ün bu konularda ABD için çok önemli bir ortak olduğunu belirtti.

Obama, “Suriye ile ilgili olarak Kral Abdullah'a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığımız konuşma ile çatışmaların durdurulması anlaşması hakkında bilgi verdim. Bununla ilgili beklentileri yükseltme konusunda oldukça temkinliyiz. Sahadaki durum zorlu ancak geçen hafta boyunca tehdit altındaki kişiler için insani yardım ulaştırılmasıyla ilgili makul miktarda ilerleme gördük” dedi.

'Şiddetin azalması uzun süreli ateşkes için temel hazırlayacak'

Barack Obama, şunları belirtti:

“Gelecek haftalarda, ülkeyi harabeye çeviren şiddetin azaldığını görebilirsek bu durum bize kuzeyde ve güneyde uzun süreli ateşkes için temel hazırlayacak ve Suriye'deki iç savaşı sonlandırmak için gerekli siyasi geçiş için hareket etme olanakı tanıyacak. Bu durum aynı zamanda Rusya dahil -ki kendileri şu anda bunu yapmıyor ve buna odaklanmış durumda değil- tüm dünya toplumlarının DAEŞ'in peşinden gitmesini sağlayacak.”

Muhabir: Tuğrul Çam


www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme