Zorunlu Trafik Sigortası fiyatlarını taksiciler protesto etti

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, 4. Levent'te bulunan Türkiye Sigorta Reasürans Birliği önünde zorunlu trafik sigortası ücretlerine yapılan zammı protesto etti

  • 665

 

"Zorunlu Sigortaya Değil, Sorunlu Sigortaya Hayır", "Trafik Sigortasında Soyguna Son" pankartları taşıyan grup adına İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Yahya Uğur konuştu.


 

'HER GÜN 45 BİN KİŞİ'

Uğur, "Bizler, bu gece burada yüzde 400 oranında artışlara varan trafik sigortası zulmüne karşı sesimizi duyurmak için buradayız. Haklı ile haksızın birbirine karıştığı, haklının da haksız kadar cezalandırıldığı bu sistem hükümetimizin vatandaşlar için yapmış olduğu tavan fiyat uygulamasının özel şirketlerce suiistimal edilmesinin bir sonucudur. Bugün burada milyonlarca insanın uğramış olduğu haksızlığın sesi olarak toplandık" dedi. Sigorta şirketlerinin zorunlu trafik sigortasına uyguladıkları astronomik zammın haklı bir gerekçesi olmadığını söyleyen Yahya, "Her gün 45 bin kişi fahiş fiyatlarla sigorta poliçesini ödemek zorunda kalıyor. Emek harcamadan, daha fazla kazanmak için vatandaşa zulüm edenler bu zulme dur demedikçe, bizde eylemlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

'SUİSTİMAL EDİYORLAR'

Sigorta şirketlerinin keyfi ödemelerini vatandaşa ödettirdiklerini belirten Uğur, "Bu şirketler zorunlu trafik sigortasını suiistimal ediyor, keyfe keder harcamalarını sadece zorunlu diye vatandaşa ve biz taksicilere ödetiyorlar. Taksicisinden servisçisine, kamyonetçisinden otobüsçüsüne, motosikletçisinden özel araç sahibine kadar herkes zorunlu zulme uğrayan sigorta şirketlere soruyorum, on yıldır kaza yapmayan birinin geçen yol bin altmış liraya yaptırdığı sigortayı, bu yıl 4 bin 500 liraya yaptırmak zorunda kalmasını hangi işletmecilikle bağdaştırıyorsunuz?" diyerek uygulamaya tepki gösterdi.
 

'TÜKETİCİ MECBURİYETİNİ KÖTÜYE KULLANIYORLAR'

Yahya Uğur’un konuşmasının ardından söz alan Tüketici Sorunları Derneği (Tüsoder) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu ise, "Sigorta şirketleri tüketici mecburiyetini kötüye kullanıyor. Zorunlu trafik sigortası yaptırmayan üç milyon araç trafikte dolaşıyor. Bu ücretleri onlar ödemekten kaçınıyor. Ama bizler tehdit altında yaşıyoruz. Tüketicilere yansıyacak olan zulüm şeklindeki bu artışa kamu otoritesinin de dur diyeceğini umuyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme